Sunday, March 22, 2009

Rumah Ketua Menteri dan bekas Menteri besar

tengok gambar curi macam tembok cina, pagar mengelilingi rumahnya ....rumah siapa ?
Dua gambar dari udara...Jalan Suasa 7/1L, Section 7, 40000 , Shah Alam, Selangor. Rumah ini dikatakan masih dalam pembinaan. Kalau nak tahu rumah siapa ini dengan lebih lanjut , cheklah sendiri kat Pejabat Tanah. Siapa lagi yang mampu untuk memiliki rumah sebesar ini ?

Pendedahan rumah milik anak seorang Ketua Menteri, bernilai RM 28.3 juta


Tiga gambar awal ialah Rumah Khir Toyo menurut sumber gambar ini menyatakan rumah tersebut sekurang kurangnya bernilai RM15juta. Masalahnya kini ialah mana dia mendapat RM untuk mengumpul harta. Ini hanya baru sebuah rumah, Khir ada banyak rumah dan hartanah lain, dibawah namanya dan pernagai proksi lain.

Gambar Rumah dibawah sekali ialah rumah anak Taib Mahmud, Jamilah Hamidah Taib yang bernilai RM28.3 juta.Menurut akhbar 'Ottawa Citizen' rumah yang terletak di 688 Manor Ave dalam Rockcliffe Park (Canada) beru disiapkan tahun lepas dan cukai tahunan rumah tersebut sahaja bernilai RM293,000/setahun. Tahun lepas Taib telah mengugut saman Malaysiakini kerana laporan dia mendapat RM32 juta kerana perjanjian balak dengan syarikat Jepun. sila klik untuk baca lanjut.

Dan yang terbaru pendedahan hartanya dibuat oleh Aljazeera. Mungkin sekali lagi Taib akan saman media internet tempatan sebab sebaran itu tapi tak saman Aljazeraa seperti tak saman pendedahan media Jepun (Kyodo).mencelah sikit memerhati gambar rumah wak Khir Toyo dari udara ternampak sebuah rumah bumbung biru..... itu bukan rumah Ezam ke ?

14 comments:

 1. AFTER RAHMAN THEORY, IS IT MAHATHIR THEORY?
  (SELEPAS TEORI RAHMAN, ADAKAH TEORI MAHATHIR?)
  ----------------------------------------------

  R.A.H.M.A.N Theory (Teori R.A.H.M.A.N)

  R - Tunku Abdul Rahman
  A - Tun Abdul Razak
  H - Tun Hussein
  M - Tun Dr. Mahathir
  A - Datuk Seri Abdullah
  N - Datuk Seri Najib

  M.A.H.A.T.H.I.R Theory (Teori M.A.H.A.T.H.I.R)

  M - Mahathir? Musa? Muhyiddin? Mohd Ali? Muhammad Muhd? Money?????????
  A - Anwar? Ahmad Zahid, Abdul Rahim? Abdul Hadi Awang? Altantuya? ???????
  H - Husam Musa? Hishammuddin? Hang Tuah? Hang Jebat? Hang Siapa? ?????????
  A - ??????????
  T - ??????????
  H - ??????????
  I - ??????????
  R - ?????????

  Why teori MAHATHIR? (Kenapa teori MAHATHIR?)

  Why not (Kenapa tidak) teori-teori ABDUL, RAZAK, HUSSEIN, ABDULLAH, NAJIB, RAHMAT, RAHMAT, MAMAK, ALTANTUYA, APANAMA, ELIZABETH, ARNAUD, SIVA, NIZAR, PPSMI ??????

  Answer coming soon! Subject to endorsement by DYMM SPBYD Agong.
  (Jawapan akan menyusul! Tertakluk kepada DYMM SPBYD Agong perkenankan.)


  Tips from Nostradamus: (Tips drpd Nostradamus):

  1. N for Najib in RAHMAN theory? Najib's full name is Mohd Najib and not Najib only. (N untuk Najib di teori RAHMAN? Nama penuh Najib ialah Mohd Najib dan bukan Najib sahaja.)

  http://patek1472.wordpress.com

  ReplyDelete
 2. Anonymous11:46 AM

  makan duit cukup makan duit cukup.shameless greedy people, we keep paying taxes.thieves of the nation.one trying to out do eachother mother fuckers of the highest order.i need your blood to save my country
  macc gets blinded and don't be surprise they toohave mansions like this

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:09 PM

  Rasuah ni bagi Lembaga disiplin UMNO adalah masalah disiplin je. Pemimpin UMNO yg berasuah ni cuma tak berdisiplin je. kalau ada disiplin maknanye diaorg akan berkongsi duit rasuah tu dgn lembaga disiplin. Sama2 dapat merasa! ( RASUAH NI MASALAH DISIPLIN JE BAGI UMNO - AGAK2 NYA LAWYER2 YG AHLI UMNO TERMASUK CJ BARU TU BELAJAR LAW KAT SAPE AND KAT MANA YE? TAKKAN BELAJAR DARI MAMAK DET KOT. KALAU MAMAK DET DIA AKAN BAGI TAU YG DIA NI MURID MACHIAVELLI - SEMUA BOLEH PAKAI, TAKDE YG HARAM. SEMUA HALAL ASALKAN MENGUNTUNGKAN UMNO TP ORANG LAIN BUAT SEMUA SALAH DAN HARAM ) belajar halal haram ikut mahzab mana agaknye? MUSHKIL BETOI!

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:44 PM

  fullamak... hrp dpt pendedahan seterusnya dari chegubard.utk pengetahuan masyarakat.

  ReplyDelete
 5. Anonymous2:46 PM

  Itulah wang rakyat yg digunakan untuk kepentingan diri sendiri.Rakyat tak akan halalkan perbuatan mereka ini.Tunjukkanlah kepada dunia dan org luar betapa kayanya mereka ini,di akhirat kelak mereka ini akan dihukum lahanat kerana makan hasil titik peluh rakyat yg susah.

  ReplyDelete
 6. Anonymous2:52 PM

  nice pic, khairy bagi ka? pandai juga nak selindung belakang gambar rumah anak taib. hmm... org politik tetap macam tu la kan...pembaca harap boleh baca baik2. jgn macam lembu k...

  ReplyDelete
 7. Anonymous3:15 PM

  Bro..

  Kalau Bukan RAHMAN kita tukar pada RAHMAT (T untuk Tengku Razaleigh...cam ne..!


  shamsul

  ReplyDelete
 8. Anonymous6:02 PM

  apa la susah susah pikior...N = for Nik Aziz laa...abes cita..

  ReplyDelete
 9. Anonymous6:11 PM

  Theory R.A.H.M.A.T...Last T belong to Tengku Razaleigh Hamzah...or Maybe Tun Dr.Mahathir..GOD BLESS MALAYSIA

  ReplyDelete
 10. dah ade rumah besar2 camtu pun masih nak gile kuase... bagi la kat orang2 muda lak... ye dak... nak beli syurga gamak nye mereka ni...

  ReplyDelete
 11. Anonymous9:47 PM

  rumah yang dibina dari sumber yang haram (duit haram) seupama dindingnya diperbuat daripada kulit haiwan khinzir. tak begitu wak khir toyo?. saya difahamkan, wak khir toyo ni pandai jugak pasal hukum hakam agama Islam.

  ReplyDelete
 12. Anonymous12:51 AM

  RahmaN kat belakang N (maksud N itu habis). so Kena start ikut Razak (Tun Razak) iaitu, Razaleigh, Anwar, Zaid, A?, Khairy?

  ReplyDelete
 13. Anonymous1:01 AM

  n for Nik Ajiz...

  ReplyDelete
 14. Semoga negara kita akan selamat dari segala malapetaka.....kerakusan mereka yang tamak..amin

  ReplyDelete