Thursday, March 05, 2009

PAKATAN sedia kerjasama tangani masalah rakyat tetapi Bn tidak....

surat jemputan yang ditarik balik

Masalah semakin bertimbun. Negara sedang diancam kemelesetan ekonomi global. Imej yang sering ditonjolkan di media perdana ialah Bn sentiasa berusaha memperbaiki keadaan ekonomi dan taraf hidup rakyat namun PAKATAN hanya tumpu politik sempit.

Namun hakikatnya amat berbeza sekali. Bn lah yang sering mengamalkan politik sempit. Cendiakawan dan ahli ekonomi Malaysia ramai yang bosan dan mula berkhidmat di luar negara kerana kengkangan sempit Bn. Dr. Ks Jomo contohnya pakar ekonomi yang dibuang dari UM kerana mempunyai idea ekonomi yang tidak secocok dengan Bn maka dia kini bosan dengan tekanan dalam negara dan berkhidmat dengan Setiausaha Agung PBB sebagai penasihat ekonomi.

Anwar ibrahim contohnya sendiri pernah terlibat dalam mendepani krisis kewangan global, malah dia kini diangkat sebagai penasihat ekonomi di banyak peringkat maka apa salahnya pengalaman beliau didengar dan mana yang baik boleh diguna pakai. Ramai lagi pakar ekonomi dalam PAKATAN cth. Dr. Rosli Yaakop (bekas Bank Negara) yang pernah menjadi Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan kini merupakan consultant yang berjaya menubuhkan Tabung Haji Bangladesh.

Namun Bn terus bersikap menindas, bagi mereka kepentingan politik perlu didahulukan dan rakyat terus akan diberikan maklumat salah.

Terbaru semalam dalam isu perbehentian pekerja yang semakin serius kebelakangan ini. Maka atas desakan ahli parlimen dari Bn mahupun PAKATAN maka satu taklimat mengenai isu pemberhentian kerja akan dibuat oleh Menteri Sumber Manusia. Semua Ahli Parlimen mendapat jemputan untuk hadir sambil memberikan buah fikiran. Namun semalam bentara parlimen mengumumkan bahawa jemputan kepada semua ahli parlimen PAKATAN dibatalkan dan jemputan hanya untuk ahli Parlimen Bn.

Pelik tapi inilah sikap Bn. sila klik sini untuk membaca lanjut.

1 comment:

  1. Anonymous3:12 PM

    Anwar penasihat ekonomi kerajaan Turki lawan dengan Najib pembunuh altantuya...

    ReplyDelete