Monday, March 02, 2009

Perak sudah sampai ke jalan mati...

Tiba - tiba Najib (Pengerusi Umno Perak) menyatakan bahawa sidang DUN tergempar Negeri Perak tidak sah kerana kes masih tertangguh di Mahkamah.

Najib hipokrit ! Bila tiba mereka melantik MB dan meneruskan kerja - kerja MB maka mereka tidak pedulikan kes mahkamah, sebaliknya bila Speaker menjalankan tanggungjawabnya memanggil sidang Dun tergempar maka disitu pula dikatakan tidak boleh dipanggil kerana masih ada kes mahkamah.

Esok speaker Dewan Undangan negeri Perak akan meneruskan hasrat memanggil dewan bersidang, namun hari ini regim zalim Bn menggunakan segala aparatnya untuk menafikan. Mereka amat takut dengan proses demokrasi nampaknya.

Amaran kepada Najib jangan melampau sangat jangan cabar sehingga rakyat tiada pilihan lain selain dari bangkit dan menghumban kamu ke bawah !!


update : Speaker Perak pecat Setiausaha DUN

IPOH: Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, V Sivakumar, memecat Setiausaha DUN, Abdullah Antong Sabri, dan melantik Misbahul Munir Masduki mengisi jawatan itu.

Misbahul ialah setiausaha politik bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin.

Pada sidang media pada 7.45 malam tadi, Sivakumar turut memberi amaran kepada Ketua Polis Perak, Datuk Zulkefli Abdullah, bahawa beliau boleh dipenjara sehingga tujuh tahun mengikut Seksyen 124 Kanun Keseksaan jika menghalang sidang DUN.

No comments:

Post a Comment