Tuesday, February 03, 2009

Bn 'attack' Perak tapi mungkin terlepas NS ?

berikut ialah artikel yang di petik dari email yang dihantar oleh teman kepada cheGuBard. Setelah meneliti rasanya elok dikongsi.....untuk penilaian semua pembaca. Memahami ada fakta yang betul dan salah di ingatkan sekali lagi ini bukan tulisan cheGuBard.

Tajol Rosli Ghazali mengambil langkah berani meletakkan jawatan Pengerusi Perhubungan Umno Perak selepas Adun Bota Nasaruddin Hashim keluar BN dan menyertai Pakatan Rakyat.


Apakah Menteri Besar Negeri Sembilan Mohamad Hassan berani mengambil tindakan yang sama?

Blogger A Voice, menerusi blog beliau, Another Brick in the Wall, menulis mengenai spekulasi kemungkinan Negeri Sembilan akan jatuh ke tangan Pakatan Rakyat berikutan desas-desus empat Adun, Shamsul Kahar Md Deli (Serting), Datuk Aziz Shamsuddin (Palong), Mustafa Salim (Lenggeng) dan Siow Chen Pin (Chennah) akan menyertai Pakatan. http://anotherbrickinwall.blogspot.com/2009/02/adun-mca-negeri-sembilan-lompat-ke-dap.html

Kalau di Perak, tindakan Tajol Rosli menjadi punca ketidakpuasan hati pemimpin-pemimpin di peringkat bahagian, sebahagian pemimpin-pemimpin di Negeri Sembilan mempunyai sentimen yang sama.

Rais Yatim, Ishak Ismail, Lilah Yassin dan Isa Samad dikatakan "berbulu" dengan Mohamad Hassan yang dikatakan cuba menjatuhkan mereka semasa pemilihan bahagian Oktober lepas.

Malahan, beberapa pemimpin bahagian tidak menyembunyikan kebimbangan mereka bahawa sekiranya Mohamad Hassan terus dikekalkan sebagai Menteri Besar di bawah era Najib Razak, Negeri Sembilan akan jatuh ke tangan pembangkang.

Pokoknya, adakah Mohamad Hassan seikhlas Tajol Rosli dan mengakui kelemahan beliau dan mengundur diri.

Mengenali Mohamad Hassan, beliau tidak akan menuruti jejak langkah Tajol Rosli. Beliau sanggup membiarkan kampung tergadai.
http://paneh.blogspot.com/2009/01/lompat-parti-di-negeri-sembilan.html
http://beritadarigunung.blogspot.com/2008/09/mohamad-hasan-negeri-sembilan.html

No comments:

Post a Comment