Saturday, June 30, 2007

Demokrasi ala Hadhari - halang keluar kenyataan pembangkang

dua hari lepas telah mendapat email yang mengandungi surat 'perkeliling' yang menghalang media Malaysia menyiarkan sebarang ucapan pemimpin parti pembangkang...

7 comments:

  1. awat la depa2 nih takut sgt...nak keluar tv x boleh...ada duit dia sapu...nk berckp pun x boleh?....kita (blogger, aktivis pembangkang/rakyat prihatin)kena kerja lg keras la nampaknya...terutamanya kepada penduduk di kawasan luar bandar yang mana internet penetration too low there...sesungguhnya mata pena itu lebih tajam dr mata pedang..

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:27 AM

    tak di nafikan lagi bahawa malaysia ke arah negara yang ditadbir oleh ditaktor,yang menyekat kebebasan media,sudahlah media cetak utama tidak lansung mengeluarkan berita menggenai pembangkang,kini laman web pulak nak diganggu oleh pemerintah, inilah dikatakan malaysia boleh.boleh buat ape saja........ asalkan mereka dapat mempertahankan kuasa,tidak kira halal haram... inilah mentaliti pemimpin hadhari....

    ReplyDelete
  3. Malaysia = Zimbabwe

    Pak Lah = Mugabe

    ReplyDelete
  4. adihamka12:45 PM

    imej Malaysia kian terpalit.
    demokrasi cuma hiasan, Parlimen hanya main peranan sebagai rubberstamp.

    ReplyDelete
  5. Aiyo, cikgu hang tak baca gua punya tulisan di maibincang.blogspot.com kah? PM sudak kasi waning jangan lekeh-lekeh dia punya Hadhari oh....

    Dengak botul-botul DIA PUNYA, bukan lu punya...

    Pasai itu lah gua ingat kita pakai aahh itu Surah Al-Baqarah 195 dalam kontek: rasuah dan bohong itu satu kebinasaan dalam tafbir negara? Gua sudak petik sama gamba dalam blog juga.

    ReplyDelete
  6. percayakan kewujudan demokrasi di malaysia ialah seperti percayakan wujudnya santa claus,easter bunny, nenek kelembai dan ayam berkaki enam...

    at least the things i listed above is easier to believe in!!

    ReplyDelete
  7. Malaesia ke arah pemerintahan KAPITALIS...!!!!! Demokrasi DAH LAMA DAH ilang dari tanahair nii...

    ReplyDelete