Saturday, June 16, 2007

cheGuBard sokong kerajaan (BN) ?

6.30 petang tadi satu email telah menerjah ke mail box chegubard@gmail.com. email tersebut datangnya dari seorang teman guru bekas pelatih MPRM. Lama sudah tidak berhubung dengannya. Dia bertanya khabar dan mengatakan dia selalu mengikuti perkembangan perbagai isu dalam chegubard.blogspot.com ..... dan kemudian dia sertakan satu link website Kementerian Perumahan dan Perajaan Tempatan. Link tersebut menganduni keratan akhbar yang sememangnya sudah 'dikerat'.
Berita dari The Malay Mail itu panjang tetapi di kerat dan cuba ditekankan ialah keADILan sokong tindakan kerajaan.......
Selepas membaca email tersebut dan terus pergi melihat link tersebut...... che'GuBard hanya mampu tersenyum.....(perbagai usaha nak menipu...)
dan satu lagi link yang dikepil bersama email tersebut melebarkan lagi senyuman, kerana mengimbau kenangan ketika menjadi guru...... rindu rasanya mengajar di sekolah.
Kempen kitar semula yang membawa Sekolah Kebangsaan Mambau mendapat liputan perbagai akhbar ketika itu. Dan kesan yang paling nyata ialah selama sebulan kempen berjalan seluruh Mambau tin aluminium, kertas akhbar lama dan semua yang boleh dikitar semula tidak selamat dari dikumpulkan oleh murid - murid.

10 comments:

  1. Anonymous10:09 PM

    AKU DAH KATA LAMA DULU...BARD NI MEMANG EJEN UMNO DAN BARISAN NAJIS....SKRANG TERBUKTI SUDAH...TINGKATKAN SOKONGAN KEPADA SAMSUL..HIDUP SAMSUL...!!! KO NAK CAKAP APE BARD????

    ReplyDelete
  2. Anonymous12:32 PM

    tepatlah tindakan Shamsul mempertahankan jawatanya dari dirampas oleh ajen UMNO seperti Bard... tidak perlu fikir jauh jika benar dia melawan UMNO bagaimana dia boleh dapat biasiswa lanjutkan pelajaran ke Korea... kalau nak dibezakan sudah tentu ramai lagi AMK pusat yang layak seperti Amir (IKD) ataupun Shamsul sendiri lebih berpendidikan tinggi..

    Hidup Shamsul ! Hidup AMK !

    aku berani letak nama..siapa mahu jawab jangan berselindung dari nama sebenar !

    Razali Gombak

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:15 PM

    Wahai Razali Buyong yang kuat jerit dan kuat lari.... (sembang pun kuat gak)....

    Bard pegi tu bukan biaya kerajaan Malaysia lah dia dpt tajaan kerajaan korea tahu lepas terpilih sebagai aktivis terbaik dari sebuah folk school di korea ...faham....kalau yang lain nak gak dlm blog Bard aritu dia ada iklankan sapa2 nak minta dia pun boleh tolong rekemenkan so cubalah bebudak yg hang sebut tu termasuk hang sendiri pun minta then try jadi terbaik dlm program tu maybe leh dpt tajaan korea gak...tp aku takut nak masuk prog pun tak layak,,,hehehee...

    tuduhan bard ajen Umno nie pun bukan baru sebab lama dah tapi semua yag tuduh dia agen umno dll semua dah kuar parti...tapi dia terus berjuang....tanpa jawatan dan kini dah ada jawatan balik....

    aku takder masalah dgn shamsul...walaupun dia bukan calon yg bagus utk ketuai amk tapi now dia dah jadi ketua kami doakan buatlah yg terbaik....

    hang yang ghaplah sgt nie pasai apa...

    aku cadangkan bard blog saja komen2 yang mengarut nie... buat malu sajer.....

    kepada cheGuBard selamat terus timba ilmu dan cepat pulang....

    ReplyDelete
  4. Inilah kerja Umno Terus menipu rakyat..sentiasa putar belit berita....

    ReplyDelete
  5. Anonymous8:26 PM

    aku harap lepas nie zali paham,kalau tak paham gak tak tau nak kata apa lagi.
    buat hang bard lekaslah pulang banyak perkara yang belum selesai lagi

    ReplyDelete
  6. MR HUSNI10:50 PM

    Zali...amacam?? Best tak makan kat Kopitiam Jlan Telawi, Bangsar ngan Sam...kakakaka..Husni datang tak??? kakakaka..Lepas ni bolehla kau suruh Husni blanja kau ngan Sam kat Pelita ke..kat Hilton ker...kesian Zali..terbayang aku akan keb***an kau...semoga terus berjaya memprovok si Bard..kakaka..berani tulis nama tapi bard lagi berani keluarkan komen kau..Bard..hang mmg stylo..yang sorang lagi tu mane berani...kakakaka

    ReplyDelete
  7. Anonymous12:47 AM

    Tu la zali..hang ni selalu serbu tembok tak pakai helmet...dah nama pun media depa..depa putaq belit la berita yg betoi...masokkan yg d olah lainn..paham dak zali oooiii...lain kali pakai helmet awai-awai...macam la idola hang tu baguih sngat..lantikan pun brteraboq...

    ReplyDelete
  8. Anonymous8:25 PM

    Zali hang nie penasihat jenis 10% apalah..... hang lah nie nasihatkan pemimpin buncit pendek hang tu...dah nurin duk elok dlm wanita dia dah kata dah tak nak masuk dan kuar amk takkan nak jilat balik ...hehehe ni tak malu lantik rin hahah kan dah dia tolak ...hehehe kan dah malu lain kali nasihatkan pemimpin hang tu supaya tanya betul2 dan tunjuk matang sikit jgn main lantik jer .. belajaq cara jadi pemimpin bukan perangai jerk macam bos tapi otak sendat..... dgr din trg pun tolak lantikan....hehehe jgn umum selaki org tak terima hehehehe..ni kan sapa yg malu....hang dan keluarga pemimpin hang yg malu hehe

    ReplyDelete
  9. MR.HUSNI11:26 AM

    SAM BPR (Buncit,Pendek,Rendang ) n konco2 memang tak tahu malu...baru2 ni tak datang Meeting Biro Politik sbb takut kena marah ngan nuar coz lantik Su kerja jadi exco..haaaa..tau takut...heeeee..

    ReplyDelete
  10. Anonymous6:09 PM

    now ezam dah kuar pkr.Kata nak join pas atau umno.Pastu nak kasi dedah nama menteri kanan lakukan rasuah kat pm.Atau nak kasi borang nak join umno.Minta bard jgn masuk umno cukuplah....

    Grup Skuad Angkatan Muda

    ReplyDelete