Thursday, April 02, 2009

Menteri Islam Hadhari gunakan 'amoi seksi' untuk ramaikan majlisnyaTertekan dengan kehadiran ramai dalam Majlis anjuran Pakatan Rakyat dan orang yang sedikit dalam Majlis anjuran Bn maka undang - undang pelik diperketatkan iaitu di Bukit Gantang hanya PAS boleh anjur program Keadilan dan DAP dilarang sama sekali dan di Bukit Selambau hanya Keadilan dan DAP serta PAS dilarang sama sekali. Manakala program perlu tamat sebelum jam 11 malam dan panduan isu yang diberikan polis meletakkan banyak isu tidak boleh disentuh. Namun semua itu seolah tidak memberikan kesan. Sambutan terhadap program Pakatan Rakyat meningkat dan Bn masih bergelut dengan hadirin yang diangkut dan datang untuk makan percuma sahaja.

Mungkin kerana masalah tersebut maka semalam Menteri Islam Hadhari merangkap Timbalan Pengerusi Umno Perak, Datuk Ahmad Zahid Hamidi terpaksa menggunakan penari yang terdiri dari amoi - amoi seksi untuk menarik hadirin yang ramai. Sebelum beliau berucap kira - kira 200 orang telah dijamu dengan makanan percuma di Pekan Kuala Sepetang dan ada majlis tarian menampilkan penari seksi.

Kelihatan ketika dia sibuk membuat sidang media di meja depan pentas, penari terus menari untuk meastikan hadirin terus ramai sebelum Menteri Islam Hadhari berucap.

Ketika ditanya oleh wartawan kenapa semua ini dibuat, dia mengatakan dengan selamba ini (menari pakai seksi) memang budaya orang cina dan kita (bn) hormat budaya ini, katanya.

Tambahnya lagi "sebelum ini majlis makan malam PPP dalam kempen pilihanraya juga tampilkan artis lagi seksi"

Dalam perkembangan lain blog cheGuBard pernah membuat cabaran kepada menteri Islam Hadhari ini namun beliau masih senyap membisu berkenaan isu skandal jenayah cubaan membunuh yang melibatkan beliau. Sila klik sini untuk membaca lanjut.

kk

2 comments:

  1. Anonymous6:11 PM

    zahid hamidi jawab tuduhan amir bazli ....

    ReplyDelete
  2. Anonymous4:08 PM

    sejak kapan d china ada budaya nari dengan baju seksi?? =='

    ReplyDelete