Friday, January 02, 2009

Memori terakhir pimpinan keADILan NS bersama Tuanku JaafarPada 24hb Disember 2008/Rabu lalu, Almarhum Tuanku Jaafar ibni Almarhum Tuanku Abdul Rahman telah berkenan menerima rombongan mengadap oleh wakil-wakil Parti Keadilan Rakyat Negeri Sembilan.

Susulan daripada sambutan meriah oleh wakil-wakil PKR Negeri Sembilan keberangkatan pulang Baginda dari luar negara pada 6hb Disember 2008 di Kompleks Terminal Bunga Raya, KLIA, Tuanku Baginda telah berbesar hati menjemput kesemua ADUN dan Ahli Parlimen PKR Negeri Sembilan mengadap baginda di Istana Hinggap, Seremban.

Rombongan mengadap ini diketuai oleh Ahli Parlimen Telok Kemang merangkap Pengerusi Perhubungan Negeri, YB Dato' Kamarul Baharin Abbas dan disertai oleh YB Rashid Latiff (ADUN Ampangan), YB Aminuddin Harun (ADUN Sikamat), YB Chai Tong Chai (ADUN Chuah) dan YB M. Ravi (ADUN Port Dickson).Turut mengiringi rombongan ini adalah Sabaruddin Mohd Yassim selaku Setiausaha Perhubungan Negeri dan Haji Muhammad Kamel Yassin (Ketua Bahagian Rasah).

Jemputan mengadap oleh Tuanku Baginda terlalu istimewa dan cukup menarik kerana ia adalah kehendak peribadi Baginda yang ingin bertemu dan beramah mesra dengan wakil-wakil PKR negeri.

Layanan istimewa Tuanku Baginda pada petang itu telah menunjukkan Yang Dipertuan Besar telah memberi sokongan moral kepada PKR negeri.

Bagaimanapun, takdir Ilahi telah menentukan segalanya. Selang beberapa hari selepas pertemuan mesra itu, Tuanku Baginda telah mangkat pulang ke rahmatullah. Agak mengharukan kerana Almarhum Tuanku bagaikan telah mengetahui saat pemergian Baginda.Hajat Tuanku Baginda untuk bertemu mata dengan wakil-wakil PKR negeri telah dapat dipenuhi.

Semoga roh Almarhum Tuanku Baginda dirahmati Allah SWT. Daulat Tuanku!

1 comment:

  1. GAB - Gerakan anti Badrul6:54 PM

    lihat bukti ini... badrul sedikit - sedikit sudah tidak disenangi... dia tidak dijemput ketika rombongan perhubungan negeri ke istana walaupun di 'menyalak' nak pergi...

    ketidak kematangan dan kebudakan badrul sudah mula memuakan pemimpin keadilan di negeri sembilan...

    p/s : cabar siarkan hahaha

    ReplyDelete