Wednesday, December 31, 2008

Jika anda dirompak dan dipaksa keluar wang ATM


Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang akaun anda daripada mesin ATM, anda boleh meminta bantuan cara senyap dengan memasukkan no. Pin anda di mesin ATM secara terbalik. Sebagai contoh jika no Pin anda adalah 123456, jadi anda harus memasukkan nombor 654321. Mesin ATM akan mengenalpasti nombor tersebut adalah nombor yg diterbalikkan drpd nombor yg sebenarnya melalui kad anda yg masukkan ke dalam mesin tersebut.

Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa, tapi apa yg kita tidak ketahui, pihak Bank dgn segera akan menghantar pihak berkuasa (Polis) kepada anda. Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini dan ianya menyatakan kaedah ini jarang digunakan disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yg seumpama ini.

Sebarkan…

-sumber dari blog zul mamak..

- semalam saya cuba tapi tak jadi apa maknanya benda ini amat diragukan - cheGuBard -

10 comments:

  1. Anonymous2:32 PM

    ni ada lah satu hoax. urban legend. tak ada kebenaran. telah banyak kali keluar dari tahun 90han.
    minta delete. memalukan blog ni je, kerana posting tanpa penyelidikan.

    ReplyDelete
  2. Samad5:16 PM

    Saya baru tahu pasal ni. Apapun terima kasih atas nasihat dan panduan berguna ni... Tapi bahay juga sebarkan dalam internet macam ni, takut penjenayah zaman sekarang pun it base jugak...

    ReplyDelete
  3. salam.... kalau x keberatan add le link sy kat blog nie.... tq

    ReplyDelete
  4. Ambil strategi yang tepat untuk selamatkan diri :-)

    Selamat Tahun Baru :-)













    (( Renungkan )) Ke Mana Kita Mahu Pergi?
    http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com
    Forum Generasi Muda
    http://Forum1Malaysia.blogspot.com
    Pakatan Antara Parti Lawan Tidak Kekal
    http://pro-faizal.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. salam..... mana link saya kat blog nie.... xdak pun......

    ReplyDelete
  6. TERIMA KASIH ATAS MAKLUMAT

    http://paradigmaberani.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Anonymous9:13 PM

    Saya setuju dengan "Anonymous" sebab password tidak boleh di tukar.

    ReplyDelete
  8. bro, cemana kalo pin tu

    123321

    kalo dari dpn same, dari depan pun sama..hehe

    benda ni tak wujud la..
    huhu

    ReplyDelete
  9. tiada bukti betul..

    ReplyDelete
  10. tiada bukti betul..

    ReplyDelete