Tuesday, August 19, 2008

Please check Ariff Shah UMNO ni betul ke buat PhD?

"I cut and paste part of article dari Malaysiakini. Please check Ariff Shah Calon UMNO di Permatang Pauh ni betul ke buat PhD. Atau ini jenis PhD yang ramai artis2 di Malaysia dapat. Sekarang ni ramai artis dah ada PhD. Entah bila lah mereka ni sweat it out buat PhD.
An Old Timer: I read in one of the local papers that the BN candidate for Permatang Pauh, Arif Shah has a diploma in civil engineering from Grabel International and is currently pursuing a Ph.d from Edison University of Technology.

I did a quick Internet search and could not find any information on either of the institutions.

Could it be that Grabel International is one of those unaccredited private colleges located in one those shophouses in Chow Kit Road and could it be that Edison University of Technology one of those many diploma mills churning out Bachelors, Masters and Phd degrees at prices ranging from US$100 to US$1,000?

I believe Permatang Pauh voters want to know the truth about this guy's real academic qualifications for they want their MP to be honest with himself and the public. If one does not have any real diploma or degree, just honestly say so. (maklumat yang di email..)

6 comments:

  1. NorHaslim3:28 PM

    eh, betul ke? Pastikan betul-betul. Jangan pula benda ni dijadikan 'rumours' yang hanya dilakukan untuk memburukkan nama Ariff Shah.
    Tak baik.
    Maklumlah sekarang ni rakyat pun sudah pandai buat spekulasi bukan orang-orang politik sahaja.

    ReplyDelete
  2. angel wears prada4:34 PM

    saya tak pasti tentang Graber International.tapi yang pasti Dato Arif sedang melanjutkan pengajian Phd di Edison Biotechnology Institue yang berpusat di bawah Ohio University,US.

    dia juga adalah lulusan dari Nanyang University,Singapore.

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:31 AM

    AMNO has taken Islam to a new level. The purported Imam that was used to swear Say-fool is an UMNO Youth member. Can you imagine that? I'm vomimting. He is a protege of Firdaus, Permatang Pauh UMNO perennial loser and former Masjid Negara "Imam Hadhari". Huh! Please share it with the peope who care for the truth. May God save us from evil.

    Sources:


    http://malaysiabiz-aloha.blogspot.com/2008/08/akhirnya.html


    http://no2umno.blogspot.com/2008/08/ramlang-porigi-adalah-ahli-umno.html

    //1.bp.blogspot.com/_VeYBf0DSz50/SKrVwt9mNkI/AAAAAAAACmw/JAUb5a_0crg/s1600-h/TE3.JPG

    ReplyDelete
  4. En.Nipah9:54 AM

    Kesahihan berita perlu dikenal pasti dahulu ya.
    Jangan main post je.

    ReplyDelete
  5. 'Allah memberikan hikmat kebijaksaan (ilmu yang berguna) kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya (menurut aturan yang ditentukan-Nya) dan sesiapa yang diberikan hikmat itu maka sesungguhnya dia telah diberikan kebaikan yang banyak. Dan tiadalah yang dapat mengambil pengajaran (dan peringatan) melainkan orang2 yang menggunakan akal fikirannya. (ulul albab)

    Al-Baqarah: 269

    Jangan lupa untuk sertai forum bersama saya ;)
    Layari
    http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Laaaa.....Cari la benda lain che gu bard...ariff shah tu alhamdulillah dia tak pernah kacau orang pun...dulu memang dia penyokong kuat Anwar...sekarang pun kawan baik, cuma berbeza ideologi politik, jangan la buat macam nie...

    ReplyDelete