Friday, July 11, 2008

S.Muliadi,Naib Ketua Pemuda Umno tukar baju


10 comments:

  1. Anonymous9:07 PM

    Hey butt,
    Kau, anwar, khalid, azizah adalah pengkhianat negara, perosak bangsa, penganggur tak de kerja yang miskin hanya ingin memporak perandakan negara..orang macam kau ni patut patut duduk di kandang babi yg paling kotor saja..

    Perangai anak haram menyusahkan rakyat malaysia untuk hidup aman dan tenteram untuk mencari rezeki dan beramal ibadat.

    Pilihanraya dah lama habis, sepatutnya kau dah ajak pengikut kau yang bodoh2 tu supaya berkerja tingkatkan ekonomi dan membangunkan umat islam yang dah lama miskin dan tertinggal di tanah air sendiri..

    kamulah manusia berkepala syaitan dan tak layak jadi pemimpin di mukabumi ni..
    aku sumpah kau jadi babi seumur hidup!!!!!!!!

    Pakcik Din

    ReplyDelete
  2. Wah..ni komen org yg singkat akal dan kurang iman ni.Ntah dari segi apa yg rakyat Msia ni susah yg PKR buat agaknya?

    Pakcik Din...org yg beriman takkan keluar kata-kata nista keji.Kalau nak marah pun, cuba bagi cadangan bukan maki hamun menyumpah...yang layak menyumpah seseorang manusia HANYA HAK ALLAH SWT dan jika hamba ALLAH yg zuhud jer dgn izinNYA diberi keramah gitu...
    Ramai orang bising,bersunggut (termasuk pengundi2 Umno+BN) minyak naik...apa PKR yg buat minyak naik? Pkr ke yg sebabkan org Melayu miskin? pikir sendirilah..kalau kita rasa kita ni org Islam, tentu akan berfikir dan buat pertimbangan pro dan kontra.tp kalau setakat pro jer..tu tak betullah.Islam menyarankan umatnya membuat pertimbangan pro dan kontra..baru buat keputusan dan penilaian berdasarkan akal yg bernas n tenang BUKAN emosi! Jgnlah jadi Melayu yg tak Islamik.Buat malu jer mengaku diri Islam.

    ReplyDelete
  3. mikel3:03 PM

    woi pakcik din...ckp mcm bagus cri rzeki halal dn tingkatkn ekonomi islam tp ko maki hamun org islam sndiri...semoga allah akn mmbalas perbuatan ko...aku rasa ko smbhyang pn xckup ni..

    ReplyDelete
  4. Enchelegit7:56 PM

    Hi kawan(anonymous,posted on 9.07pm), kenapalah suka dendam mendendam, hina menghina, caci mencaci. Buatlah teguran yang membina. Perilaku kita akan menunjukan siapa diri kita! Aku rasa engkau tidak menganuti mana-mana agama. Sebab orang yang beragama tidak akan mengeluarkan kata-kata sebegitu. Even, orang yang engkau katakan kafir pun tidak sampai hati mengatakan orang begitu. Aku juga rasa engkau yang "menyusahkan rakyat malaysia untuk hidup aman dan tenteram untuk mencari rezeki dan beramal ibadat", sebab dari kata-kata kau menunjukkan engkau adalah seorang yang jahil.

    "Perangai anak haram" yang engkau sebutkan tidak masuk akal sebab tiada anak haram yang di lahir ke dalam dunia ini. Hanya manusia sesama manusia yang pandai-pandai mengelar seseorang itu anak haram atas perasaan dengki. Rakyat Malaysia akan susah selagi adanya manusia mempunyai perasaan dan pemikiran dengki seperti engkau. Please tanamlah perasaan cinta kepada semua orang.

    Kenapa sumpah orang jadi binatang? Babi, ayam, kambing, lembu, itik, rusa dan etc adalah binatang makanan. Sumpahlah jadi macam Bill Gate, Warren Buffer supaya ramai orang yang akan menderma kepada orang yang miskin macam aku ni. Aku tumpang bangga seandainya ramai orang malaysia jadi jutawan atas usaha sendiri (tapi bukan jutawan atas rasuah atau dinaikkan jadi jutawan).

    ReplyDelete
  5. I don't know what's a problem with this kiddo.Otak letak atas tumit.Cakap macam sore loser.Hey,kalau nak suruh orang masuk UMNO bukan ini caranya anonymous(takut ke letak nama...)

    Mana you tau dia ni anak haram?you ada tengok ke?Beramal ibadat?since when orang yang beramal ibadat ni pandai maki hamun orang?

    Pilihanraya dah lama habis..yes,indeed,tapi kenapa you still macam sore loser.Accept the fact that BN orang dah x accept dah.I yang kat canada ni pun tau dah.

    Kenapa tuduh Chegubard ni kepalanya syaitan?Kamu ni Tuhan ke,tahu siapa kepalanya syaitan,siapa tidak.And siapa you nak sumpah Chegubard jadi babi seumur hidup?Are you his mom or dad?

    Pakcik Din,kenapa marah-marah ni.Orang2 UMNO herdik cerca Pakatan Rakyat,pakai media sana-sini,bukan I x tau.

    Otak tu cubalah bernas sikit.Macam mana la orang nak respect dengan orang UMNO kalau dah perangai macam ni.

    ReplyDelete
  6. Pakcik Din a sore loser...I'm a Canadian,and judging UMNO supporters like Pakcik Din,makes me frightening what would happen in Malaysia under UMNO..

    ReplyDelete
  7. Anonymous10:23 PM

    Den sokong pakcik din 100 peratus

    Ooo tau marah pun ekau yo..yang
    ekau kutuk, sumpah seranah orang bertahun2 takpo, baru kono sikit jo kek batang idung dah nak melonting..apo punyo org nih, minda tak tebukak langsung, patut ei kau terimo la kutukan dio caro positif..org yang molonting sebonanyo pendek akai..

    ezreen, ekau kalo tak suko m'sia, kau poi la balik kanada tu, duk sano skali ngan org kapir, tak payah nak risau2 apo nak jd kek sini..

    Paklang on,
    anak sedaro pakcik din

    ReplyDelete
  8. quoted from pakcik din...

    "kamulah manusia berkepala syaitan dan tak layak jadi pemimpin di mukabumi ni..
    aku sumpah kau jadi babi seumur hidup!!!!!!!!
    "

    pandangan secara positif la sangat palang..opppss..pak lang..

    tu la,suruh sekolah pergi ponteng lagi.tu yang tak tau adab.macam mana la anak2 nak follow kalau perangai pak lang macam ni..

    at least here in canada,people respect each other.xde pulak i dengar kat canada orang robohkan masjid,kat terengganu i penah dengar...

    ReplyDelete
  9. Alaaa korang ni..pak cik Din pun korang tak kenal ka? Din Beramboi..!!! Cakap dia memang melalut2, merapu2...jangan la amberk aati sngat laa..buat derk jerr...dio kan sedio maklomm..skru ado longgarr...biorkan dio..kito maroh dio tak guno..nanti jadi serupo dio...

    ReplyDelete
  10. Salam...cadangan saya agar Parlimen Kulim Bandar Baru DSAI bertanding..!!! Kalau Parlimen Permatang Pauh, rekod Presiden PKR merangkap Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia akan tercalar..ya la jika DSAI nak brtanding kerusi tu, DS Wan Azizah kena la letak jawatan..malahan majoriti PRU yang sudah cukop tinggi..kan rugi nama-nya tuu...ataupun Bandar Tun Razak, yang tu mungkin tidak mengapa kerna Tan Sri Khalid masih ada DUN Ijok jika di lepaskan Parlimen Bandar Tun Razak kepada DSAI. Kepada pucuk pimpinan Parti, dengarlah pandangan ikhlas ahli marhaen ini.

    ReplyDelete