Thursday, August 05, 2010

Pemuda Umno teruskan cabar2 lari haha

Isu Felda semakin panas. ANAK sebuah gerakan yag dipelopori oleh ganerasi kedua Felda mencabar Ahmad Mazlan, Ketua Penerangan Umno untuk berdebat namun Ahmad Mazlan takut. Hilang hujah maka regim Rosmah Najib telah mengharamkan pula akhbar KEADILAN ekoran menyiarkan berita Felda Bangkrap.

Namun di Johor, Ketua Pemuda Umno Tenggara, Halim secara terbuka dalam satu majlis telah mencabar sesiapa dalam Pakatan Rakyat yang berani boleh tampil ke depan untuk berdebat denganya. Respon dari cabaran itu Angkatan Muda Tenggara dengan sokongan Angkatan Muda Johor serta PAS telah menghantar surat dan menetapkan 24 Julai untuk berdebat dengan Halim.

Untuk tidak menyusahkan Halim selaku Ketua Pemuda Umno Johor debat itu akan berlansung hanya beberapa ratus meter dari rumahnya di Felda Penggeli Timur.

Namun surat tak berjawab malah Halim lari kosongkan rumah malam debat tersebut dijadualkan 23 Julai malam itu. Maka ramai orang Umno yang hadir kecewa dengan Ketua Pemuda Umno yang macam puteri cabar-cabar lari.... sebanyak 110 borang permohonan keahlian KEADILAN dan PAS diperolehi malam tersebut yang kebanyakannya dari ahli Umno.

Program debat diganti dengan ceramah Umum Dato Fauzi (bekas Timbalan Menteri Penerangan) dan cheGuBard , ahli MPP Keadilan

No comments:

Post a Comment