Thursday, August 19, 2010

MUFTI PERAK PERNAH BERBOHONG

Masih ingat bagaimana Mufti Perak terlibat memanjangkan maklumat palsu Raja Sherina. Raja Sherina telah berjumpa beliau dan mendakwa sekumpulan orang Melayu akan dikristiankan di Gereja Silibin Ipoh. Dato Azhar Mansur pelayar negara katanya terlibat.

Laporan Raja Sherina ini pula, Dato Mufti didedahkan dengan sensasi dalam satu forum yang berkaitan murtad di ibu kota. VCD forum yang memuatkankan pengakuan Dato mufti menjadi bukti Dato Mufti memang mendedahkan maklumat yang beliau dapat dari Raja Sherina.

Maklumat dari forum itulah kemudiannya telah disebar melalui SMS kerana menganggap takkan Mufti akan berbohong. Akhirnya sekumpulan umat Islam berkumpul depan Gereja Silibin pada tarikh yang dimaksudkan.

Dato Mufti berlepas tangan mengatakan dia tak terlibat. Raja Sherina (di sini) yang bersalah. Raja Sherina di minta ke Balai polis untuk siasatan dan polis sahkan maklumat itu palsu.

Ini kali kedua Dato Mufti buat kerja yang sama. Modus operandinya sama. Terima maklumat dari orang yang ketiga tentang perlembagaan baru (di sini) kemudian dedahkan dalam forum terbuka. Nanti kalau timbul masalah atau maklumat palsu Dato mufti sekali lagi akan berlepas tangan.

Nota: Memanjangkan berita bohong bermakna dah berbohong. Dalam kes Raja Sherina Dato Mufti dah buat kerja bohong. Maknanya tak benar pengakuan "Saya mufti, takkan saya nak berbohong (disini)". Inilah bukti bahawa Dato mufti memang pernah berbohong

sumber : http://najwasuhaimi.blogspot.com/2010/08/mufti-perak-pernah-berbohong.html

4 comments:

 1. Anonymous6:09 AM

  Itulah minda mufti yang selalu bersekongkol dengan minda perasuah. Orang sibuk nak bela rakyat yg tetindas dan dizalimi, dia sibuk nak bela UMNO...pi mampus hang lah....

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:39 AM

  bodoh la ko ni badrul..yg anwar tu bohong sana sini ko tak sedar ke??? jgn la nak pertikai perlakuan mufti perak...Allah dah tetapkan tanggungjawab dia jadi mufti kat perak..mesti ada sebab...jgn nak tuduh org menipu berdasarkan hearsay or baca dari blog orang lain...BODOH!!!!

  ReplyDelete
 3. Anonymous4:15 PM

  baru teringat peristiwa itu...hampir kecoh negara.... tulisan rakaman yang bagus mengingatkan kita terhadap mufti belit2 ni

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:10 PM

  kita pun patut musabahah diri semua manusia tak sempurna termasuk saudara dan tuan mufti,harapan saya agar saudara dapat menghormati ramadan elakkan fitnah dan jangan tergolong dalam orang yang membuat fitnah, mudah-mudahan tuan dan keluarga tuan serta pembaca blog ini dirahmati oleh ALLAH S.W.T....Amin

  ReplyDelete