Sunday, May 24, 2009

Bengkel Safety Riding bersama juara ASIA


BENGKEL 'SAFETY RIDING' BERSAMA
YASIR SAID, JUARA CUB PRIX ASIA
26 MEI 2009 , 4.30 PETANG
JALAN PASAR MALAM, KG. GUAR PERAHU, PENANTI

demo 'wikang' dan 'williey'
demo dan taklimat safety riding
pertandingan berkaitan safety riding
percuma servis dan minyak 4T bagi 100 motorcub yang pertama

anjuran : keADILan N.Sembilan dengan kerjasama AMK Kedah serta AMK Permatang Pauh semua di jemput hadir

Kesempatan mendekati golongan muda telah dipergunakan sebaik mungkin untuk mempromosi gaya hidup sihat. keADILan akan mengadakan satu program ke arah mendekati anak muda yang bermotorsikal dengan mempromosikan pemboncengan selamat / safety riding.

Semua anak muda di kawasan sekitar dijemput bersama dalam Bengkel 'Safety Riding' bersama Juara Cub Prix Asia - saudara Yasir Said. Dalam program ini sebanyak 150 motorsikal pertama yang memenuhi ciri keselamatan motorsikal (yang ditetapkan oleh JPJ) layak untuk mendapat perkhidmatan servis motor dan menukar minyak 4T secara percuma. Selain itu Yasir Said akan memberikan taklimat dan demonstrasi pemboncengan selamat dan turut diadakan ialah beberapa pertandingan melibatkan pemboncengan selamat. Demonstrasi willie dan wikang (iaitu dua aksi porpular anak muda bermotorsikal akan dipertontonkan juga.

Melalui program yang dianjurkan secara bersama oleh keADILan Negeri Sembilan dengan kerjasama AMK Kedah, AMK Permatang Pauh dan AMK Bkt Mertajam, diharap dengan program ini keADILan bukan sekadar mampu mendekati anak muda dalam siri kempen pilihanraya tetapi lebih dari itu dapat mempromosikan pemboncengan selamat seiring dengan gaya hidup sehat anak muda.

1 comment:

  1. Anonymous11:12 AM

    Hidup Mat Rempit Keadilan akan menegakkan Keadilan untuk Warga Mat Rempit, oleh itu kita kena sokong DSAI Anwar sal dia kan bagi kita saki baki betina untuk kita buat taruhan..........

    ReplyDelete