Wednesday, October 14, 2009

Pemimpin Umno Teluk Kemang kenyang disuap Isa

Isa jadi calon tunggal ? ye betul tidak ada dalam Umno yang larat nak lawan dia kerana kenyang disuap....

Menurutnya, Akta Tanah sebenarnya tidak membenarkan mana-mana individu memiliki tanah takrif persisiran pantai yang menjadi milik kerajaan negeri.

Namun apa yang berlaku sebaliknya. Setelah diselidiki ternyata tanah-tanah disepanjang pantai Port Dickson dimiliki dan apa yang lebih mengejutkan pemiliknya adalah kroni-kroni terdekat Isa Samad.
 • "Apakah dengan adanya geran ini, diluluskan pada zaman Isa Samad menjadi Menteri Besar menandakan bahawa berlaku penyelewengan kuasa dalam skala yang begitu besar di peringkat negeri?"
Dari geran tersebut, empat tanah dengan pemiliknya berjaya didedahkan, ianya adalah ;

i. Lott tanah laut di Bt 3, Jalan Pantai, Telok Kemang antara Astana Hotel dan Corus Hotel milik syarikat yang dikuasai oleh YB Ismail Taib (Adun Linggi sekarang) Exco Kerajaan Negeri dan Ibrahim Embi – rujukkan foto yang ada.

ii. Lot tanah laut antara Corus Hotel dan Mayang Sari Hotel milik syarikat yang dikuasai oleh Hashim Ismail (anak buah kepada Tan Sri Isa Samad) dan Zul Ghafar.

iii. Legend Hotel Sea Front dan tanah laut yang dimiliki oleh Hajjah Rohani (Ketua Wanita Bahagian) serta beberapa ajk wanita bahagian.

iv. Lot tanah Costa Rica Hotel dan laut milik syarikat yang dikuasai oleh Sabri Aini (AJK Bahagian) dan Paiman.

Daripada pendedahan tersebut, Isa Samad layak menerima anugerah "IKON RASUAH" seperti mana yang diwar-warkan.

adalah dicabar, Isa samad menafikan segala dakwaan tersebut bersama bukti sekiranya beliau masih bermaruah dan mempunyai integriti.

3 comments:

 1. Anonymous7:47 PM

  apaaa....apa hang kataaaa.... kurang jelas laaa.... hahaha

  stakat artikel sampah mcm ni aku pun boleh buatt...... hahahaha

  ReplyDelete
 2. Anonymous9:08 PM

  Aku rasa nik najis dengan kroni serta anak dan menantunya lagi kenyang di kelantan. Semua projek kuncu2 dia yang dapat..nak kata orang. dah 19 tahun perintah kelantan berhala budha yang jadi kebanggaan orang kelantan.

  itulah penipuan yang nik najis buat kat kelantan. lain tak de...siang malam dia tahu ceramah kutuk sahaja yang dibuatnya.

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:30 PM

  Ese nak ucap tahniah kek cikgu. Ese tengok cikgu ni kojo kongeh boto. walau bukan pilihan rayo,bukan YB pun, cikgu totap dokek dongan rakyat. Tak mcm setongah orang. Doakan biar cikgi tabah dan monang kali ni, PRU 13. Bab korban tahun ni , ese nak offer daging utk sorah pada cikgu utk kawasan cikgu. Macamano cara nyo tu? Buleh tak agaknyo. Biaso dalam 40-50 kilo

  ReplyDelete