Monday, March 22, 2010

Dari lensa SAMM

sila klik tajuk untuk melihat gambar yang terakam dari lensa SAMM
 1. Ketika Gemencheh masih kecoh dengan pembunuhan 'saudara kepada Rosmah Mansor' SAMM bersama Md Sabu menggegarkan Felda Bukit Rokan, Gemencheh. Menurut penduduk tempatan itulah 'crowd' paling ramai pernah berkumpul di kawasan Bukit Rokan.sila klik untuk lihat gambar

 2. Rakyat Selangor terus mendapat 'habuan' atas keberanian mereka berubah. SAMM hadir mengiringi YB Lau Weng San (ADUN Bukit Tunku) berceramah selepas menyampaikan bantuan persekolahan, warga emas dan rumah ibadat di kawasan beliau. sila klik untuk lihat gambar

 3. Bukan satu dua janji pilihanraya Bn di dalam Parlimen Rembau tidak terlaksana. Selain 5 janji utama (Hospital Rembau, UITM Rembau,Masjid Pedas,Pusat Tusyien Percuma buat semua anak sekolah dan Lapangan Terbang Rembau) banyak janji lain juga tak tertunai. Antaranya ialah projek pembentungan najis yang banyak menyusahkan penduduk di Senawang dalam Dun Paroi. Projek ini dah tertangguh lebih 4 tahun meninggalkan lubang amat besar dan dalam di depan rumah dan di tengah jalan. Berbelas luabng maut ini terbiar di kawasan perumahan. Ia boleh mengundang maut dan terbaru Senawang mencatatkan peningkatan demam denggi antara sebabnya ialah kerajaan menyediakan kolam ternakan nyamuk yang sempurna. Sebaliknya SAMM telah melepaskan sehingga kini 50 ekor ikan keli dan puyu bagi memusnahkan jentik - jentik. sila klik untuk melihat gambar

 4. SAMM Gempur Teluk Intan, bukan sekadar berceramah...team SAMM yang turun mengadakan perjumpaan dan taklimat tertutup menerangkan mengenai kes DSAI, mengedarkan risalah. sila klik sini untuk lihat gambar.

 5. Tidak kira kecil ke besar, gempur tetap dengan semangat. Perkampungan Cina, Bertam Ulu, Melaka sempena Tahun Baru Cina SAMM gempur. Tahniah kepada Kak Non dan jawatankuasa yang gigih. sila klik untuk melihat gambar.

 6. Ramai orang ingat bila cheGuBard dan SAMM mampu turun ramai gempur satu satu tempat sudah tentu cheGuBard ada banyak ringgit dan team SAMM dibayar. Kami tak dapat dana dari mana mana atau siapa pun.... kami cari sendiri. Anak muda yang turun sebagai sukarelawan SAMM juga tak berbayar, malah kadang kadang mereka yang belanja che'GuBard haha... ini contoh cara kami cari duit... jual cd ..jual buku... sila klik sini untuk tengok gambar.

 7. Demi kepercayaan perubahan perlu didesak bukan ditunggu maka SAMM pasti sampai juga, walaupun orang lain susah nak sampai. Dalam kebun durian di Lenggong SAMM Gempor. Malam itu sempat rasmi pusat informasi Fitnah 2. Tahniah Hj Hamzah dan sahabat dari KEADILAN Lenggong, ikatan PR di sana juga subur. sila klik gambar untuk melihat.

 8. SAMM ketika depan mahkamah menanti keputusan Mahkamah Persekutuan dalam kes MB Perak. Sila klik untuk membaca lanjut.

 9. Hadir dalam program anjuran Saiful, Pengerusi AIC Johor di kampung beliau. sila klik untuk melihat.

 10. Bersama Dato Tn Man Tn Ibrahim dan Dato Fauzi di Sendayan (Rembau). sila klik untuk melihat gambar.

 11. SAMM ke utara bantu program bersama DSAI di Kangar dan Kota Sarang Semut, kesempatan diambil untuk mencari dana dengan membuat jualan. sila klik untuk melihat gambar.

 12. dengan mengenepikan politik sempit SAMM dengan kerjasama hampir semua AMK Cabang di NS menyelaraskan pengedaran 100,000 risalah laporan perubatan Fitnah 2 ke seluruh NS. Alhamdunillah berjaya walaupun ada anasir yang cuba menggagalkan. sila klik untuk melihat gambar.

 13. bukan sekadar di NS tetapi SAMM juga menggempur Kuala Terengganu, Dungun, Kemaman, Marang dan Cherating dengan mengedarkan 15,000 risalah. sila klik untuk tengok gambar.

 14. Bersama ribuan penyokong di Dungun. sila klik untuk melihat gambar.

 15. SAMM melihat serius isu GST dan turut bersama dalam mempertingkatkan kesedaran rakyat dalam isu GST ini. sila klik dan sila klik sini untuk melihat gambar

 16. walaupun ada yang mengetepikan namun SAMM terus mainkan peranan. lebih 10,000 sambut DSAI di Seremban. Sila klik sini untuk membaca lanjut.

 17. Umno dan juak mereka hanya gagah depan media sahaja, tetapi diajak berdebat menikut macam cencorot sebab mereka tiadak ada hujah fakta pun. Sila klik sini untuk melihat Debat Perdana Pulau Pinang.

 18. SAMM buat laporan polis terhadap laman Umno lucah dan menghina kaum. sila klik untuk melihat gambar.

 19. Apapun kata orang tapi SAMM terus fokus gembeling tenaga muda. Telah disiapkan SAMM Cabang Pekerja Muda. sila klik untuk melihat perjumpaan pertama bersama Syed Shahir, MTUC

 20. Menyerang adalah pertahanan terbaik. SAMM terus mengasak misteri pembunuhan Altantuya. sila klik sini untuk melihat ganmbar laporan polis mengenai keuntungan luar biasa syarikat wakil Rosmah yang membayar Balasubmaniam untuk lari ke India.

 21. Iringi AMKPP gempur PWTC hantar surat cabaran debat. sila klik tengok gambar gempar di PWTC

 22. Pertemuan aktivis SAMM dengan wakil peneroka Felda dalam NS bagi membentuk kerjasama menggempur 'peti simpanan deposit undi Bn' di NS. sila klik sini untuk melihat gambar.

 23. Ribuan penyokong menyambut SAMM di Belanja Kiri di Perak. sila klik untuk melihat gambar.

 24. Merancang dan bergerak secara strategik antara pegangan SAMM. SAMM dan AMK PP telah berjaya mengadakan retreat bagi merancang gerakan di Pulau Pinang. sila klik sini untuk melihat gambar.

No comments:

Post a Comment