Saturday, September 05, 2009

Pegawai Kerajaan Bn cadang hapus elaun Undang

Tidak terkejut membaca posting seorang pimpinan 'adat' di Negeri Sembilan yang menyatakan betapa beliau punya maklumat bahawa regim Bn yang menguasai Kerajaan Negeri Sembilan bercadang memansuhkan elaun Dato' Undang Luak.

Ini sememangnya sikap regim ini di depan mereka menuduh orang lain pengkhianat dan kalau Bn tumbang maka kononya kuasa 'adat istiadat' dan raja - raja Melayu akan musnah....sebaliknya jika Bn terus berkuasa maka pasti lama kelamaan semua itu akan lenyap....

sila klik sini untuk baca lanjut.

1 comment:

  1. Anonymous2:28 PM

    Gua setuju ngan pegawai kerajaan tu Chegubard. Undang ni hanya menghabiskan duit rakyat jer. Kalau setakat jaga adat cukuplah Yam Tuan sebagai ketua adat dan ugama di N9. Banyak keistemewaan undang ni membazirkan duit rakyat. Baik duit itu di gunakan untuk rakyat miskin dan pendidikan ugama anak2 Negeri Sembilan. Blog yang Chegubard link tu senang-senang nak halau orang daripada bumi N9 ini. Akan tetapibeliau perlu sedar bumi ini bukan beliau yang punya. Allah Taala yang punya. Anda yang patut dihalau kerana sanggup bermusuhan diantara Islam hanya kerana merebutkan jawatan duniawi.

    -kerol-
    anak jati N9

    ReplyDelete