Sunday, July 31, 2011

JANGAN beli kurma JORDAN RIVER, Malaysia negara munafik

Kurma menjadi produk tumpuan ketika Ramadhan. Jangan terpedaya, ada dalam pasaran negara Kurma jenama Jordan River. Jika anda membeli Kurma ini ia umpama berbuka puasa dengan darah dan air mata anak Palestin.

Kurma ini didapati berasal dari Israel. Dibawa masuk ke beberapa buah negara seperti Afrika Selatan dan Singapura dan kemudian dibungkus semula sebelum dibawa masuk ke beberapa negara Islam seperti Malaysia.

Sempena Ramadhan ini juga che'GuBard dan SAMM sekali lagi memperbaharui desakan untuk Malaysia menghentikan segala bentuk hubungan dengan negara haram Israel.

Dalam satu sisi regim ini memunculkan imej anti Israel dan pro Palestin. Malah Regim ini pula mewajahkan lawan politik dalam negara sebagai agen Amerika dan perbagai imej seolah anti Islam. Namun sedarkah kita dalam wajah yang lain Malaysia ialah antara negara Umat Islam yang dipimpin oleh pemimpin munafik yang menjadi rakan dagang penyumbang kepada ekonomi Israel.

Dahulu sememangnya Malaysia ada satu undang - undang yang dipanggil Akta Larangan Perdagangan yang menghalang sebarang hubungan dagang lansung dan tidak lansung dengan dua buah negara iaitu Israel dan Afrika Selatan kerana dasar Apartheid.

Namun sebaik sahaja dasar Apartheid di Afrika Selatan 'runtuh' maka pada tahun 1994 dibawah kabinet Dr. Mahathir dasar kerajaan telah diubah dengan meluluskan pindaan Akta Larangan Import (pindaan bil.7) yang bukan sahaja menarik balik sekatan larangan dagang dengan Afrika Selatan tetapi kesempatan diambil untuk jalin hubungan dagang dengan Israel.

Sejak itu Malaysia menjadi antara rakan dagang utama dan penyumbang kekuatan ekonomi kepada negara haram Israel ketika kebanyakan negara memboikot Israel.

Di Perpustakaan MITI dengan jelas banyak terdapat bahan untuk promosi produk Israel sepertimajalah Israel-Asia Trade, Israel Review, buku Advantage Israel, Trade Policies Review (Israel), Advance Technology From Israel, Opportunity Israel, The Economics of Israel, Douanes (Buku kod tarif perdagangan Israel) dan beberapa lagi.

Oleh itu kita tidak hairan, jika Dr. Mahathir membayar berjuta-juta ringgit kepada sebuah syarikat Yahudi, Satchi & Satchi untuk membantunya merangka strategi pilihanraya umum 1986, Najib hari ini mengunakan Apco Worldwide untuk persediaan Pilihanraya ke-13.

Sebelum ini dalam sidang media dan banyak siri ceramah che'GuBard telah banyak kali mendedahkan beberapa bukti seperti borang kastam membuktikan bahawa Malaysia merupakan rakan dagang yang memastikan ekonomi Israel terus 'segar' dan terus berupaya membeli senjata untuk membunuh umat Islam Palestin.

Micha Harish, Israel Minister of Industry & Trade dalam Israel-Asia Chamber of Commerce menulis pernah menulis kata-kata aluan yang dipetik dalam satu makalah promosi perdagangan Israel seperti berikut,
The public declaration of the Malaysian Prime Minister and Minister of International Trade and Industrial that their country intends to pursue economic relations with Israel is another milestone in the development of trade with this continent.

Micha Harish menggambarkan bahawa Perdana Menteri Malaysia telah menyatakan hasrat dengan kementeriannya, Kementerian Dagangan Antarabangsa dan Industri bahawa Malaysia ingin mewujudkan hubungan ekonomi dengan negara Israel.

Benarkah kenyataan ini? Sekiranya tidak benar, Perdana Menteri harus menafikan kenyataan Micha Harish ini.

Memerangi Israel wajib ke ke atas semua kerana kezaliman mereka. Lebih lagi kita umat Islam ia ialah perang pembebasan kiblat pertama Umat Islam. Kita tidak mampu untuk memikul senjata memerangi tentera Israel tetapi percaya dan yakinlah sama 'maqamnya' dengan memerangi Israel apabila kita bangkit menjatuhkan Umno Bn kerana dengan jatuhnya Umno Bn kita akan menghentikan hubungan dagang dengan Israel dan seterusnya melumpuhkan sumber ekonomi mereka.

Kepada Mukhriz anak kepada Dr. Mahathir, harus tampil menyatakan pendirian sebenar dalam isu ini bukan diam berkubu di MITI yang menjadi pusat pengkhianatan yang menjadikan Malaysia negara munafik.

----------------------------------------------------
untuk rayuan Ramadhan / Syawal bagi Jejak Fakir Rembau mohon klik http://chegubard.blogspot.com/2010/08/jejak-fakir-2010.html (tolong sebar)

11 comments:

 1. anakperak10:40 PM

  Namun sebaik sahaja dasar Apartheid di Afrika Selatan 'runtuh' maka pada tahun 1994 dibawah kabinet Dr. Mahathir
  ................
  Apa komen Anu-war Ibrahim masa pindaan tu dicadangkan? Dia TPM kan masa tu?

  Tentang isu Mahathir upah syarikat Yahudi, Satchi & Satchi untuk membantunya merangka strategi pilihanraya umum 1986 pula, Anwar buat apa? Dia budak kesayangan Mahathir masa tu. Takkan tak ada say?

  ************
  Kesimpulannya; sudah-sudahlah bohong orang kampung cikgu oi. Baik kau ngajor dari main politik jenis tak ada arah macam ni. Lagi mulia kerja ngajor tu.

  ReplyDelete
 2. Politik Menjengkelkan6:35 AM

  kurma tu ditanam oleh penduduk palestin tapi diorang terpaksa jual kpd pihak israel sbb sekatan yg diberi oleh israel...pihak israel repackaging balik kurma2 tu dan claim kurma tu dari israel...

  bercakap berapi2 tentang memerangi zionis...tapi umat islam sendiri berpecah belah sbb politik, wang dan kuasa...memburuk2kan sesama islam...adakah umat islam mampu memerangi zionis selagi kita berpecah belah, gila perpolitik dan memburuk2kan sesama islam...

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:43 PM

  Jgn beli juga coke, McD, cip intel & motorola, perisian microsoft, jgn guna insulin dan dialisis ciptaan Yahudi, jgn guna nama Yahudi spt Ibrahim, Ishak, Musa, Daud, Sulaiman, Danial, Yahya, Yusof, dll. Jgn percaya Taurat (Torah) tulisan Yahudi ... jgn tiru bom atomik.

  ReplyDelete
 4. Jangan Pakai komputer dan telefon semua ciptaan yahudi laknat. Kita Boikot. Sesiapa guna komputer dn telefon, bermakna umpama guna dengan darah dan air mata anak Palestin. Yahudi laknat, Hancur2. Hancur Yahudi.

  ReplyDelete
 5. Anonymous7:48 AM

  eh dia pon guna domain blogspot la. pakai pc/laptop processor apa ek? teknologi mana? mana darah palestin. nak cikit. nyummy =)

  ReplyDelete
 6. Habis Umat Islam nak pakai Kompt dan Handset Brand apa? CSL? Huwaie? E-Touch? Kompt Brand Islam ada ka? Umat Islam Xberasa berdosa ke sebab xdapat memenuhi tuntutan fardhu Kifayah?

  ReplyDelete
 7. Anonymous1:02 PM

  Anwar, Malaysiakini, SUARAM dan BERSIH ada hubungan yang akrab dengan Yahudi korang sokong dan buat tak tau pulak.

  Bukti tengok sini:
  http://www.ned.org/where-we-work/asia/malaysia

  Dan sini:
  HTTP://WWW.NED.ORG/FOR-REPORTERS/NATIONAL-ENDOWMENT-FOR-DEMOCRACY-TO-DONATE-FOUNDING-PAPERS-TO-LIBRARY-OF-CONGRESS-JUNE

  ReplyDelete
 8. ITU SEBAB LAH ORANG SURUH BELAJAR DAN BELAJAR ITU UNTUK MEMENUHKAN TUNTUTAN FARDHU KIFAYAH ....BUAT KETA, BUAT LORI, BUAT KICAP , CUBE TAK BUAT KAN DAH BERDOSA.....TU SEBAB JANGAN ASYIK POLITIK JEE...HAMPEHHHH....

  ReplyDelete
 9. penggali kubo10:31 PM

  kalau hati tu dah buta, mmg Allah butakan selagi kita tak berdoa mintak dicelikkan... Cikgubud, teruskan perjuangan kau... jgn dengar dengan suara2 sumbang ni... dorang ni Allah dah butakan hatinya... tapi kita doakan je la... bengung!!!

  ReplyDelete
 10. politik bersih8:12 PM

  Anonymous 1:02@ ape yg saya faham NED tu non profit organization yg menolong memperkukuhkan sistem demokrasi, membantu dlm misi2 keamaan dan byk menolong pertubuhan amal palestin.. x nmpk plak kaitan dgn yahudi. ke ade part yg saya x phm?

  ReplyDelete
 11. Anonymous2:17 AM

  politik bersih: yang awak faham tu melalui penerangan org2 atasan awk gak ke? Atau juz bc artikel shj? Juz tanye.. :) penggali kubo: hebat btul u boleh ''CONFIRM'' yang u berada di kalangan yang celik hati a.k.a hati yg dpt petunjuk.. Saya pun doakan semoga kita semua akan dipertemukan dgn kebenaran akhirnya.. :)

  ReplyDelete