Sunday, June 26, 2011

Polis datang ke rumah

pada 25 Jun, kira kira 12 tengahari ketika berada di Mersing che'GuBard dimaklumkan oleh ibu saya bahawa sekumpulan anggota Polis telah datang ke rumah ibu di Seremban.

Datang dengan kenderaan polis dan seorang pegawai polis memperkenalkan diri sebagai 'Irwan' dari Brickfield kononya kerana ada laporan ke atas che'GuBard dan perlu disoal siasat segera.

Ketika ditanya lanjut mereka enggan memberitahu. Sebaliknya mereka mengugut kakak che'GuBard yang berada dirumah ketika itu untuk ditangkap kerana enggan memberitahu maklumat saya di mana termasuk ketika diminta memberikan nombor=nombor telefon untuk che'GuBard dihubungi.

Amat yakin ini ada kaitan dengan BERSIH 2 yang bakal diadakan. Kecewa dengan tindakan polis yang melampau menjadi alat regim. Ketika kadar jenayah membimbangkan seharusnya kekuatan anggota polis diberi tumpuan kepada operasi menangani jenayah tetapi malangnya anggota polis yang tidak cukup itu dipaksa menjadi alat regim.

Kepada PDRM, che'GuBard tidak memahami 'arahan' kamu ketika hadir ke rumah ibu di Seremban. Lagipun kini che'GuBard sibuk dengan urusan menjayakan himpunan BERSIH 2 selain dari kerja rutin harian mencari rezeki. Maka insyaAllah kalau mahu saya ke balai mungkin selepas 9 Julai kita boleh berjumpa.

Kepada semua warga malaysia khususnya anak muda, jangan gentar ayuh 9 Julai ialah pesta 'kuning' tuntutan demokrasi rakyat....mari kita raikan bersama.

No comments:

Post a Comment