Saturday, June 18, 2011

Ketika rakyat susah jom kita tinjau apa Menteri dapat ?
Ini apa yang Menteri dapat ? betul ke ? renungkan lah .....

1. Bercuti keluar negara sekali setahun terutama selepas persidangan Dewan Negara
- semua perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan termasuk tiket penerbangan, hotel, duit poket sebanyak RM50,000.00. Kalau tidak bercuti keluar negara seorang menteri boleh menuntut sebanyak RM50,000.00 tanpa resit.

2. Bil letrik percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

3. Bil Air percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

4. Bil telefon percuma ditanggung oleh kerajaan Malaysia

5. Peruntukan perkakasan dapor/perhiasan rumah dll boleh dituntut setahun sekali sebanyak RM40,000.00

6. Sebuah kereta Mercedes S320, di lengkapi dgn telefon bimbit,satu pemandu,minyak percuma.Kalau guna khidmat pemandu kementerian, dapatlah duit percuma.(perdana sebagai kereta rasmi semata-mata)

7. Semua pemberian derma seperti kepada perkahwinan, kematian,atau pemberian kepada badan kebajikan kebajikan boleh dituntut.

8. Boleh mengadakan rumah terbuka setiap hari raya, segala perbelanjaan ditanggung oleh kerajaan. Kebiasaan Menteri menuntut sebanyak RM400,000.00

9. Setiap menteri biasanya tuntutan mereka sebanyak RM45,000.00 semua elaun perbelanjaan tidak termasuk elaun-elaun dalam slip pendapatan bulanan.

Jadi, tunggu apa lagi, semua pakat turun pada 9 Julai ini - ajak semua kawan-kawan dan saudara mara.

4 comments:

 1. Anonymous11:28 AM

  apa tujuan BERSIH? anda yakin dengan BERSIH anda mampu mengubah kerajaan?? tidakkah anda berfikir dengan anjuran perhimpunan jalanan ini menyusahkan orang lain?? perhimpunan ini seolah2 permainan kebudak-budakan. lebih baik anda menganjurkan majlis2 ilmu yang lebih bermanfaat. gunakan keupayaan anda untuk menarik minat seberapa ramai remaja yang bermasalah (akhlak & sebagainya) tidak pernahkah berfikir itu lebih baik?

  ReplyDelete
 2. Harap2 nama naik untuk calun kali ni. Kdg2 pihak atas pun sungguh mengecewakan.,

  Jangan sampai melemahkan semangat juang. Memang pada mulanya jawatan bukan ukuran tapi hakikat pejuang misti ada penghujungnya untuk melaksana.

  Tanpa kekuatan jawatan suara rakyat semakin hilang dari padang permainan. Lagipun yang naik tanpa usaha tu selalu menghampakan bukan saja penyokong tapi melemahkan parti tu sendiri.

  Jadi pada pihak atasan yang memilih, gunakan pendapat akar umbi, tuan2 pun bukannya mampu menentukan semua.

  Kena ambil kira lama mana perjuangan calun dan taat setianya pada parti.

  Banyak dah calun PKR buat onar. Akibat tak mau dengar pendapat anak2 buah dok dengar pendapat orang2 ada duit, ada kuasa dan konon berpengaruh.

  Alih2 semua hampeh.

  Pejuang sejati mcm che gu Bard contohnya memang takkan angkat dirinya untuk jadi calun tapi kita yang jadi pemerhati setia tunggu apa lagi.

  Jangan sampai nama tercantas dek lobi melobi. PKR pun dah jadi mcm UMNO.

  Al maklumlah!!

  ReplyDelete
 3. Anonymous4:44 PM

  sudah2 la2..

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:48 AM

  hok eleh! dah dia PM! dia keje, kena la ade gaji.Kalo dah keje xde gaji... Anwar pon xnak jd PM. api AWAS! kalo dia nak keje xbergaji mungkin dia ade side income lain.....??

  ermm! Gaji PM Thailand, Singapore, Presiden Indon, Presiden Filipina xde dibuat perbandingan ker?

  ReplyDelete