Saturday, May 29, 2010

Kongres lancar dan bersemangat

Sebaik sahaja selesai ceramah di Paka, Dungun 27 Mei. cheGuBard terus menuju ke Kota Bharu. Kali ini ke Kota Bharu membawa isteri dan anak-anak, tujuanya ialah Kongres Nasional KEADILAN ke 6. Sampai ke Kota Bharu jam 4.30 pagi. Sebanyak 4 kereta 1 van dari KEADILAN Rembau bersama ke Kota Bharu.


28 Mei 2010, paginya menjengok ke Kongres Sayap Wanita KEADILAN, nampak begitu bersemangat dan persiapan nampaknya cukup rapi, tahniah. Malah nampaknya kali ini kelompok wanita muda ramai menjadi perwakilan dalam Wanita. Mungkin masanya makin sampai kelompok wanita muda ini diberi ruang menjadi sayap rasmi parti agar lebih banyak pemimpin muda lahir.

28 Mei, 9.00 mlm bersama dengan YB Dato Paduka Husam Musa, YB Azmin Ali berceramah dalam satu program menerangkan mengenai isu Palestin. Program yang dianjurkan oleh Seketeriat Anak Muda Kelantan dan Seketeriat Cakna Palestin ini turut dihadiri oleh dua wakil pejuang dari Palestin dan seramai lebih 1000 orang membanjiri padang awam Ketereh malam tersebut.

Kemudian terus bekejar pulang ke 'Rumah Rembau' untuk BBQ Tengah Malam dan Sembang-sembang anak muda. Keseluruhan yang hadir dari jam 11.30 malam hingga group yang terakhir pulang jam 4pagi ialah hampir lebih 100 orang. Malam itu sembang-sembang yang diojangka santai menjadi begitu berat dan sarat dengan mencari hala tuju anak muda dalam negara. Kehadiran Hishamudin Rais telah menjadi provokator minda yang telah mengheret perbincangan ke arah idea dan pemikiran bernas.
Dari pagi tadi dengan perasmian dengan ucapan dasar dibacakan oleh DSWA, dengan kehadiran ramai wakil kedutaan, LKS wakil DAP, Mustafa Ali Wakil PAS dan TG Nik Aziz juga barisan exco kerajaan negeri Kelantan.

Sekarang ini dewan gamat dengan pembahas - pembahas Usul ucapan Presiden.

Malam ini Himpunan Perdana bersama DSAI, TGNA, LKS di Padang Awam, Kota Bharu.

Sempena Kongres ke 6,dapatkan buku Misteri Disebalik Pembunuhan Altantuya+3 VCD=RM16.
vcd1-siapa Rosmah Mansor ?,fahami pertikaian kes Altantuya
vcd2-pendedahn skandal jenayah Menteri Umno
vcd3-rakaman berita TV Najib menipu tiga hari yang bbeza dgn knyataan berbeza dlm kes Fitnah2,fatwa Yusof Qardawi & pemalsuan bukti kes Fitnah2.
dptkn dgn hubungi 0126937908 (Zam) penghantaran percuma sekitar kawasan kongres

1 comment:

  1. Anonymous10:19 PM

    Mesinbasuh jenis apa yang akan menggunakan teknologi "SPIN" terkini ?
    Mungkin selepas Kongress PKR ke6 , kita akan tahu jawapannya !

    ReplyDelete