Thursday, May 20, 2010

Di NS bukan takat dewan tapi permit pun diganggu.

Heboh kononya di Pulau Pinang, Program Pemuda Umno tak dapat kebenaran menggunakan Dewan Orang Ramai, tetapi di Negeri Sembilan nak dapatkan permit polis pun susah dan kadang kala dah dapat tetapi dibatalkan saat akhir.

Contoh terdekat ketika semua persiapan ceramah Tn Hj Mohamad Sabu sudah disiapkan untuk diadakan di Kg. Nyatoh, Rantau di sebuah tanah persendirian yang pernah sebelum ini dua kali buat program Barisan Alternatif (BA) satu ketika dulu dan semuanya 'ok'. Malangnya kali ini polis tak bagi permit kerana jalan depan tanah itu garisan berkembar.

Kami alih pula ke Depan Pejabat DAP, di Taman Ekar,Rantau permit di pohon semula tetapi sampai ke saat ini masih tak ada respon dari Ibupejabat Polis Daerah Seremban. Kami tak boleh tunggu untuk promosi dan persiapan, tetapi hari ini dengar 'sumber' dari polis cuba minta alih ke tempat lain (selain Rantau) untuk dapat permit kerana kononya itu kawasan Menteri Besar.

hahaha mengarut, ini bukan negara koboi ada kawasan orang itu dan ada kawasan orang ini. Kalau tak boleh beri permit kerana kawasan MB senang saja Polis istihar sahaja DUN Rantau semua tak boleh bertanding dan ia kawasan Darurat dibawah pemerintahan keluarga Mohamad Hassan, senang !!!!

Semua persiapan dah dibuat, insyaAllah semua urusan keselamatan seperti letak kereta, kelancaran trafik, tempat duduk ceramah dan seumpamanya sudah disusun dengan baik dan petugas yang cukup disediakan.

Semua dijemput keayuh kita gempur kawasan Menteri Besar Negeri Sembilan dengan maklumat.

Kepada semua mohon rayu sebarkan maklumat hebahan ceramah ini kepada sebanyak mungkin orang.

2 comments:

  1. Celakanya Pemimpin UMNO NS... sampai polis jadi xreti nak bkerja dengan amanah...

    ReplyDelete
  2. namanya..'demokrasi terpimpin'

    ReplyDelete