Thursday, April 15, 2010

Halliburton Yahudi-Zionis di Johor, Mahasiswa digesa peka!

petikan dari http://promahasiswausm.wordpress.com/2008/10/27/halliburton-yahudi-zionis-di-johor-mahasiswa-digesa-peka/

ProM USM meminta semua pihak dan pertubuhan Mahasiswa serta rakyat agar menghalusi dan mengambil tindakan progesif dalam isu kelulusan perdagangan oleh Kerajaan Persekutuan, Kementerian Perdagangan ke atas syarikat Yahudi Zionis – Halliburton Manufacturing & Technology (M) Sdn. Bhd. di Johor pada baru-baru ini; di sini.

Jika benar syarikat tersebut (Halliburton) adalah syarikat Yahudi Zionis, mahasiswa dan rakyat diminta peka dan melakukan sesuatu kerana Yahudi Zionis adalah kaum yang tidak pernah menghormati hak asasi manusia. Kita semua maklumi bagaimana kezaliman Yahudi Zionis dan negara haram Israel di Palestin,” tegas Pengerusi ProM USM, Sdr. Adi Syahid Mohd Ali.

Beliau juga menjelaskan bahawa mahasiswa seharusnya merencana ’sesuatu’ dan menjadi agent of change sebagaimana Demontrasi Kriket Yahudi-Israel pada tahun 1996 demi mengusir keluar Pasukan Kriket Israel dari Kejohanan Kriket Antarabangsa Malaysia suatu ketika dahulu; sekiraya perkara ini sahih.

Beliau juga memaklumkan bahawa Sukarelawannya telah diarahkan untuk menghantar surat peribadi kepada ProM Universiti Teknogi Malaysia (ProM UTM) di Skudai untuk mendapatkan maklumat lanjut berhubung isu ini.

USM juga dijadualkan bertemu dengan ProM Nasional pada Jumaat 31 Oktober ini di ibu negara untuk berbincang isu ini dan sekitar isu PRK Malaysia.

Menurut TKO, syarikat milik David King terlibat dalam pembekalan senjata, perindustrian minyak dalam pencerobohan militeri di negara umat Islam Iraq pada tahun 2003.

Tambahan lagi, syarikat kontroversi tersebut diasaskan oleh dua tokoh Yahudi Zionis – Vida dan Erie P. Halliburton.

Lebih dari itu, anak syarikat Halliburton – Brown and Root Service sebelum ini terlibat dalam (1)Desert Storm Operation, Kuwait 1991; (2)Konflik Balkan 1991 yang melibatkan cleansing ethnic Albania-Islam di Bosnia Herzegovinia melalui proksinya Kellog Brown-Root; (3)terlibat dalam Perang Teluk dan (3)Pencerobohan AS ke atas negara umat Islam Afghanistan dan Iraq.

ProM juga merakamkan perhargaan kepada Ahli Parlimen Jerlun, YB Dato’ Mukhriz Tun Mahathir kerana berani mempersoalkan isu penapakan Yahudi-Zionis di Malaysia ini kepada MPs UMNO/BN berwajib; di Parlimen Malaysia yang mulia baru-baru ini.

No comments:

Post a Comment