Wednesday, February 03, 2016

Azmin gagal menjawab isu tukar kubah RM32.4 juta,

catatan umum
3 Feb 2016

AZMIN GAGAL MENJAWAB ISU KUBAH RM32.4j

Semalam melalui 'SelangorKini' sebuah media milik kerajaan Selangor yang disiarkan melalui portal http://selangorku.com, YAB Menteri Besar Selangor telah cuba menjawab isu projek menukar Kubah Masjid Negeri yang membazirkan wang rakyat sehingga RM32.4j.

Dari jawapan tersebut ternyata Azmin gagal menjawab isu ini kerana amat sukar menjelaskan dalam keadaan sekarang kerajaan membazirkan wang sehingga RM32.4j hanya untuk menukar kubah masjid. 

Aoa yang menarik jawapan MB Selangor dalam isu ganti satu kubah dengan harga RM32.4juta yang perlu diperhatikan ialah ;

1. Kelulusan tak boleh pertikai sebab melalui dewan... ooo kalau mcm tu TPPA, GST dan sebagainya yang juga lulus ikut dewan parlimen tak boleh pertikai lah ?

2. Perenggan kedua lulus tahun lalu, perenggan ke tiga lulus 2 tahun lalu kah kah kah jadi bila lulus sebenarnya... Mohon MB jangan panik sangat, jawab elok-elok...

3. Projek ganti satu kubah dgn bazirkan RM32.4juta wang rakyat demi kepentingan umat Islam (perenggan 6) . Ini fitnah terhadap agama sendiri, Islam sendiri tidak mengagungkan pembaziran dan perbelanjaan yang tidak mendesak.

Saya tegaskan utk satu kubah dgn nilai RM32.4juta ia membazir...

Sila klik baca kenyataan penuh saya.
Belum selesai menjawab 'facelift' (ubah suai ringan) pintu gerbang RM9.8juta kini muncul pula projek 'baharui' kubah masjid RM32.4 juta sila klik http://chegubard.blogspot.my/2016/01/belum-selesai-menjawab-facelift-ubah.html?m=1

che'GuBard
Ahli seumur hidup
Parti Keadilan Rakyat

No comments:

Post a Comment