Sunday, October 10, 2010

Lari di Kota Si Puteh terpaksa berdepan Galas dan Batu Sapi

KOTA KINABALU, 9 Okt: Pilihan raya kecil yang ke 13 akan diadakan di negara ini selepas 2008 apabila anggota Parlimen Batu Sapi, Datuk Edmund Chong Ket Wah, 54, meninggal dunia dalam kemalangan jalan raya.

Beliau meninggal apabila motosikal Kawasaki 750 yang beliau tunggangi berlanggar dengan sebuah kereta Mercedes di jalan Sembulan-Tanjung Aru dekat Kota Kinabalu jam 11.40 pagi tadi.

Chong mula memenangi kawasan itu dalam pilihan raya umum 2004 tanpa bertanding dan menang lagi dalam pilihan raya umum 2008 selepas mengalahkan calon bebas, Chung Kwong Wing.

Chong mendapat 9,479 undi berbanding dengan Chung yang mendapat 5,771 undi.

Chong lahir di Sandakan dan merupakan seorang jurutera mekanikal. Beliau meninggalkan isteri Linda Tsen Thau Lin dan empat anak.

Bn menggunakan semua jenteranya untuk lari dari berdepan PRK Kota Seputeh kerana perangai wakil rakyatnya yang kaki ponteng tapi takdir tuhan mereka terpaksa berdepan satu demi satu PRK.

1 comment:

  1. Anonymous7:38 PM

    Masih terlalu awal untuk mengatakan BN lari dari Kota Siputeh. Masalah di Kota Siputeh telah ditentukan berdasarkan undang-undang.
    Galas dan Batu Sapi merupakan kayu ukur kepada kemampuan BN untuk terus mendapatkan sokongan rakyat. Persoalannya, jika ditakdirkan BN menang di kedua-dua kawasan ini, mampukan PR menerima kenyataan yang rakyat masih bersama BN? Atau PR akan terus dengan sikap biasa mereka, menuduh BN menipu dalam pilihan raya dan sebagainya.
    Kita hanya boleh tunggu dan lihat.

    ReplyDelete