Tuesday, May 18, 2010

Zul Nordin dah aku janji depan Dollah dan Najib

YB Zulkifli Nordin keluar lagi dalam Buliten Utama 16 Mei 2010 konon berlagak seperti Nujum Pak Belalang dengan menujumkan bahawa KEADILAN hanya akan bertahan dalam 10 bulan lagi.

Yang pasti kalau Zul Nordin beriman dengan tilikan dia itu, pasti dia akan kecewa.

KEADILAN akan jadi lebih matang dan kuat apabila kelompok yang membawa agenda peribadi keluar dari parti ini. Kelompok yang kecewa tak jadi menteri kerana tak terjayanya cita - cita 16 September.

Zul Nordin contohnya pernah sendiri mengakui bahawa beliau telah berjumpa dengan Abdullah (ketika menjadi PM) dan Najib (ketika itu TPM) dengan memberi aku janji. Ganjaranya Bn menarik semula kes saman terhadap SPR dan beliau. Kes tersebut benar kukuh, sememang beliau tidak memenuhi krateria menghantar laporan kewangan PRU 2004.

Kerana itu parti membuat keputusan mencadangkan DSAI bertanding di kerusi Kulim Bandar Baru kerana suka atau tidak lambat laun kerusi itu akan terpaksa dikosongkan kerana mahkamah akan membuat keputusan.

Namun Zul Nordin terus hilang dan melakukan 'deal' sendiri bagi menyelamatkan kedudukannya. Dia secara diam berjumpa Abdullah dan Najib, membuat aku janji di depan Presiden dan Timbalan Presiden Umno. Aziz Sheikh Fadzir tahu mengenai perkara ini. Aziz akur dan menarik semula saman beliau berdasar arahan atasan Umno.

Zul Nordin, ketahuilah parti ini akan jadi lebih kukuh dengan keluar lebih ramai lagi kelompok hipokrit seperti kamu.

Cuma bagi parti ini seharusnya segera mempersiapkan kelompok muda dengan idealisma perjuangan dan strategi perjuangan yang makin mencabar.

2 comments:

  1. saya menyokong & mengalu-alukan saranan saudara. pimpinan pelapis muda perlu ditarbiyyah agar kukuh iman dan mempunyai kekuatan prinsip serta cekal agar tidak tergadai dek arus materialistik dan pangkat demi memastikan agenda rakyat dpt direalisasikan.

    ReplyDelete
  2. Anonymous3:45 PM

    saya setuju chegubard..Biarkan peminta-peminta sedekah dalam parti keluar supaya parti akan jd kukuh dengan ahli yang bermaruah..bukan seperti katak2 ketika hujan itu...

    ReplyDelete