Friday, March 26, 2010


AMK P. Pinang membuat laporan polis di Balai Polis Jalan Patani hari ini untuk mendesak pihak polis membuka siasatan atas dakwaan Ahli Parlimen Kalabakan Datuk Ghafur Salleh.

Beliau mendakwa Ahli Parlimen Bayan Baru Zahrain Hashim semakin 'gemuk' dan 'kenyang' setelah beliau bertindak keluar KEADILAN dan menjadi anggota Bebas.

"Umpan tak cukup, jadi tak lompat, umpan untuk Bayan Baru besar, sebab itu dia lompat..sekarang dia sudah kenyang," kata Ghafur lagi.

Sehubungan dengan itu, AMK P.Pinang mendesak agar polis dapat menjalankan siasatan dengan segera atas dakwaan Ahli Parlimen Kalabakan.

Dalam sidang media yang sama, Ahmad Azrizal Tahir selaku Ketua AMK Bayan Baru berkata "AMK akan menghantar 20 ribu tandatangan pengundi di Bayan Baru kepada Zahrain sebelum Parlimen habis bersidang untuk mendasak Zahrain meletak jawatan".

Turut hadir bersama Rizal Hamid, Syed Mikael, Marian Shafiee. Hamizah, Khairil , Amizudin Ahmat (Din Binjai) serta Zulkarnain menemani Azrizal Tahir di balai polis tersebut.

No comments:

Post a Comment