Tuesday, December 22, 2009

Enjin RM50 juta hilang. Menteri dan Panglima harus tanggungjawab..letak jawatan!!!

Bukan satu rupanya dua enjin pesawat tempur F-5E TUDM. Ia hilang dalam masa 5 bulan sahaja. Boleh lihat kronologi di bawah seperti yang dilaporkan dalam Berita harian 22/12/2009.

Kronologi kehilangan enjin pesawat tempur F-5E TUDM

• 26Jun 2007 – enjin pertama dihantar keluar

• 1November 2007 – enjin kedua dihantar keluar

• Mei 2008 – enjin disedari hilang

• 4 Ogos 2008 – laporan polis dibuat

• 13 Mei 2009 – kertas siasatan dihantar kepada Peguam Negara

• 25 Jun 2009 – kertas siasatan dipulangkan dengan arahan untuk lengkapkan siasatan

• 18 November 2009 – kertas siasatan dihantar semula.

Kehilangan Enjin ini didalangi oleh 'pihak atasan'. Lihat fakta kes, dari November 2007 tiada data mengenai kewujudan enjin tersebut sehingga enjin hanya disedari hilang pada Mei 2008 dan laporan polis hanya dibuat pada 4 Ogos 2008.

Ini menggambarkan kelemahan sistem keselamatan negara dari November 2007 Enjin hanya disedari hilang pada Mei 2008.

Keduanya ia menggambarkan konspirasi pihak atasan mencuri enjin tersebut dan memberikan masa yang cukup untuk enjin tersebut dihantar keluar dan dijual. Disedari hilang Mei 2008 tetapi laporan hanya dibuat pada 4 Ogos 2008, malah laporan tersebut disembunyikan.

Selepas ini akan muncul pula Malaysia disenaraikan dalam rangkaian pengganas dunia kerana terlibat menjuat peralatan tentera kepada pihak pengganas di pasaran gelap, untuk menutup kemarahan Amerika Malaysia dibawah Najib akan gadai lagi sebahagian kedaulatan negara.

Bila untung regim sapu bila rugi rakyat tanggung !!!

Paling menarik ketika Enjin itu hilang (sila baca: dijual dipasaran gelap) Najib a.k.a isteri Rosmah ialah Menteri Pertahanan dan kini dia Perdana Menteri. Pada ketika itu Panglima Angkatan Tentera Udara yang bertanggungjawab ialah Jeneral Tan Sri Azizan Ariffin yang kini ialah Panglima Angkatan Tentera Malaysia..... jahanam negara !!!

che'GuBard tuduh dua orang ini bertanggungjawab penuh kehilangan (baca: penjualan di pasaran gelap) enjin tersebut. Mereka harus letak jawatan dan dihukum!!!

2 comments:

 1. C4 boleh dibawa keluar dari simpan, enjin kapal pejuang boleh hilang, ntah ntah , peluru M16 ialah peluru kapur. Kalaulah PKM masih berjuang , confirm , ATM kalah ngan situasi laa ni..
  mungkin satu hari nanti , kita tengok peluru meriam atau kereta kebal dijual kat lorong selamat atau pun chowkit. Padan muka.

  Patut, penjenayah macam nii dibicara dan dihukum mati sebab mengkhianati negara . Ini kesalahan paling serius ..

  ReplyDelete
 2. Anonymous7:30 AM

  biasalah kes ini akan disenyapkan kemudian dan kalau paling tidak pun cari kambing itam

  ReplyDelete