Sunday, November 04, 2007

Umno buat laman BERSIH palsu.....

Masih tidak diketahui kedudukan sebenar tetapi ketika jam 3.30 petang (waktu korea selatan) saya membuka web BERSIH http://www.bersih.org/ namun amat memeranjatkan kerana muka hadapan blog itu kosong, kuning dan hanya tertulis


!!PENGUMUMAN!!
Perhimpunan terpaksa di tunda ke tarikh yang belum ditetapkan

Perlu ditegaskan ini satu usaha kianat yang ditaja pemimpin rasuah yang kianat.... untuk pengetahuan semua Kebangkitan Rakyat semangat Gelombang Kuning semakin digeruni... beberapa kumpulan bawah tunggangan pemimpin penguasa yang ketakutan telah berusaha apa juga untuk menggagalkan perhimpunan. Beberapa blog yang aktif mendokong perhimpunan 10 Nov. juga mendapat laporan 'abuse report' dari server di luar Malaysia.

Mereka kini amat takut. Dalam keadaan Umno tercari arah kehilangan pemimpin, BN bercakaran malah PDRM sedang dilanda krisis dalaman... Rakyat yang terhimpit akan bangkit !!!!

Setelah diteliti ialah url http://www.bersih.org/ ialah url Bersih palsu yang didaftarkan oleh pasukan IT Umno dan url sebenar ialah http://bersih.org/ .... jangan keliru...!!! (bukan daftar tetapi mewujudkan kekeliruan teknikal dalam server>

Perhimpunan tetap diteruskan ..... !!!!!!! ingat sebarkan .. Perhimpunan 10 Nov 3ptg Dataran Merdeka, KL diteruskan .......

baca juga http://elizabethwong.wordpress.com/2007/11/04/6-days-to-go-bersih-website-hacked/ hati hati banyak lagi usaha seperti sms palsu.. laman palsu...risalah palsu.... rekod beberapa server luar negara juga turut merekodkan carian untuk cubaan mendaftarkan laman - laman atas nama bersih.

Jangan khuatir semua akan diteruskan dalam suasana riang ria Kuning ......

3 comments:

 1. Kalau bukan ameno barua punya hacker buat keja ni, Sipot Babi- Sipot Babi punya keja la nii..Ingat depa ada keja kaa,,????

  p/s: Sipot Babi- SB,SpeSIAL Branches..

  ReplyDelete
 2. Anonymous8:19 PM

  urm...korang ni..kutuk2 org..islam suruh ker cam2??ckp jer la hackers yg wat...x yah kutuk2 org lain..sedar la wahai umat sekalian..ader otak fikir la..kater org islam..=)

  ReplyDelete
 3. salam chegu bard.., meskipun aku tidak lagi berjuang bersama kalian , tapi aku hati aku masih sama seperti dulu, cuma aku masih memerlukan masa untuk kembali ..., "perjuangan ini merupakan perjuangan yang panjang, ia seperti keretapi, dimana ia akan berhenti disetiap stesen, dan disetiap stesen ada penumpang yang berhenti untuk turun sebentar sebelum mereka menyambung untuk perjalanan seterusnya yang lenih panjang " ..

  ReplyDelete