Tuesday, September 27, 2011

Ketua Polis Negara harus perjelas program Umno dalam Markas FRU dan logo Umno memenuhi persekitaran markas.

backdrop jelas tertera program Umno dan sekeliling Markas FRU penuh bendera Umno
Ucapan Dato Ishak sungguh bersifat politik kepartian

Pada 26 September 2011, bertempat di Markas Polis Simpanan Persekutuan- FRU (Unit 7 PSP NS) telah diadakan satu program bersama di dengan parti politik UMNO. Pada hari tersebut bendera Umno memenuhi ruang sekitar Markas FRU dan jelas tertera logo dan nama Umno dalam pemidang dibelakang pentas. Malah ucapan Ketua Umno Bahagian Seremban penuh bersifat politik kepartian.

Solidariti Anak Muda Malaysia Negeri Sembilan memandang serius perkara ini. Ini menunjukkan polis khususnya FRU sudah terjebak mengambil sikap dalam politik kepartian. Ketua Polis Negara harus tampil menyatakan pendiran dalam perkara ini. Dato' Hj. Ishak Ismail hadir bukan sifatnya selaku mana - mana kapasiti jawatan kerajaan tetapi hadir dan berucap atas kapasiti Ketua Umno Bahagian Seremban.

Lebih serius program ini berlaku selepas polis dilihat melindungi dan gagal bertindak dengan kejadian Pemuda Umno Seremban yang menyerang sehingga mencederakan orang awam ketika Majlis Hari raya anjuran PAS yang dihadiri oleh Hj. Mohamad Sabu baru - baru ini.

Muhammad Saufi Miad
Penyelaras
Solidariti Anak Muda Malaysia
Negeri Sembilan
27 September 2011

2 comments:

 1. Kenyataan ini terlalu longgar dan kurang cerdik

  - Mana bukti bergambar tentang bendera Umno yang dikatakan dikibarkan itu?

  - Kalau dia (Dato' Hj. Ishak Ismail) hadir atas kapasiti Ketua Umno Bahagian Seremban, tentulah dia berucap pun berkaitan politik partinya.

  - Harap dilain masa, SAMM lebih cermat buat kenyataan dan tidak syok sendiri.

  .. Maaf, sekadar teguran.

  ReplyDelete
 2. dalam banner jelas terpampang hidup MELAYU...hidup UMNO....di harap lepas pilihanraya ke 13 nanti sila tukar kepada hidup RAKYAT...hidup PAKATAN RAKYAT.....cukup adil bukan....diharap teguran yang dibuat oleh KERAJAAN RAKYAT ni...difikir2kan...sama2 la kita bercakap berdasarkan fakta....kami RAKYAT MALAYSIA tidak mahu diperbodohkan lagi....cukuplah kami diperbodohkan oleh kerajaan Barisan Nasional yang sedia ada ni...

  ReplyDelete