Thursday, April 07, 2011

Selamat bersama Bob Lokman ke Rembau 22 April ini

Selebriti porpular Bob Lokman telah menggemparkan dunia hiburan apabila membuat pengumuman hijrahnya dalam siaran lansung Raja Lawak. Kemudian di hadapan puluhan ribu Himpunan Anak Muda PAS di Kedah beliau telah mengumumkan menyertai Parti Islam Semalaysia (PAS).Akhir - akhir ini banyak juga jadual che'GuBard atas nama Pengerusi SAMM disusun penganjur untuk berkongsi pentas dengan Bob Lokman di perbagai kampung. Terbaru ialah di Pontian satu Majlis Minum Petang, Tazkirah Maghrib dan Ceramah umum telah dibuat di sekitar Pontian dan kehadiranya amat luar biasa lebih 2000 orang hadir di tempat yang kononya kubu Umno ini. Banyak yang che'GuBard belajar dari Bon Lokman ini.


Pontian atau Benut ini digelar kubut kuat Umno kerana Setiausaha Kerja Umno malah Ketua Penerangan Umno sendiri datang dari kampung sekitar sini. Namun menyaksikan ribuan rakyat yang hadir untuk program petang dan malam itu menandakan yang kawasan tersebut tidak lagi boleh terus digelar kubu Umno.


Di kasawan itu ada sebuah kampung yang memenangi anugerah Kampung tercantik ketika majlis minum petang dekat Kampung tersebut che'GuBard dijemput menziarahi sebuah taman permainan yang kononya menerima peruntukan RM50,000 untuk pembinaan tetapi setelah siap inilah taman permainan setebut yang rasanya kalau tanpa rasuah ia hanya bernilai tak sampai RM5,000 pun.

InsyaAllah 22 April ini Bob Lokman, Pak Man Kadir (pelakon watak Pak Jabit dalam Hantu Kak Limah balik Rumah), YB Nurul Izzah, Cikgu Mala akan berada di dua tempat di Rembau untuk ceramah umum. Pertama di Bandar Sri Sendayan dan kedua di Pedas (dekat dengan ILP) kedua - dua program bermula jam 9.00 malam.

1 comment:

  1. Anonymous9:34 AM

    idop pak jabit....idop pak jabit...

    ReplyDelete