Sunday, January 23, 2011

Chegu Bard : Umno-BN 'Tidak Hirau' Rakyat Johor, Sebab Dakwa Kubu Kuat

17 Safar 1432H,

LABIS 22 JAN : Umno-Barisan Nasional sudah tidak menghiraukan kepentingan rakyat di negeri Johor kerana beranggapan bahawa negeri itu adalah kubu kuat parti itu sejak sekian lama,kata Badrul Hisham Shaharin.

Badrul yang juga Ketua Cabang PKR Rembau berkata, waktu pilihanraya kecil ini menjadi medan Umno-Barisan Nasional untuk menunjukkan parti itu menabur bakti kepada rakyat namun realitinya hendak menutup segala kelemahan membela nasib rakyat.

"Hendak salam Datuk Seri Najib pun tidak dapat, sebab ini kubu kuat (Umno) tidak payah pening kepala. Bila BN menang esok, dia tinggalkan semua, tidak ada aspek perubahan," katanya.

Menurutnya lagi, kerajaan pusat terpaksa menubuhkan pasukan yang dilantik untuk berhubung dengan masyarakat di negeri-negeri Pakatan Rakyat kerana tidak berjaya untuk mendapat perhatian masyarakat umumnya.

"Ada tak India yang susah? Ada, ada tak Cina yang susah? Ada. Tapi bila tiba pilihanraya tiada lagi orang susah. Bantuan datang bercurah-curah. Maksudnya ialah perubahan. Apa kita takut, yang untung adalah saudara.

Jadi saudara, demi kepentingan orang Tenang, untuk Umno-BN tabur lagi duit untuk rampas DUN Tenang, saya ajak semua, ayuh buat perubahan, menangkan calon PAS kali ini demi perubahan supaya rakyat akan lebih senang dan Tenang akan lebih bermakna pada kacamata Perdana Menteri Malaysia," ujar beliau.

Badrul Hisham juga menggesa masyarakat Melayu khusunya bijak mengambil pendekatan politik yang digunakan oleh kaum Cina untuk meningkatkan taraf kehidupan.

Justeru bersandarkan parti yang memerintah, katanya rakyat tidak perlu takut membuat perubahan memilih pemimpin baru agar mendapat manfaat.

"Besarkan Hospital Tampin sebab apa? DAP kuat di Tampin dan DAP menang kerusi di Tampin. Rembau tidak dapat apa. Kerana itu saya mengajak saudara belajar politik daripada orang Cina. Politik berdasarkan kepentingan dan keperluan mereka.

"Hakikat sekarang saya hendak beritahu, kawasan paling maju di Malaysia adalah Bukit Bintang Kuala Lumpur. Di situ berapa banyak penggal sudah DAP jadi ahli parlimen dan menang di Bukit Bintang. Ada longkang tersumbat? Ada lampu tidak menyala? Tidak, semua benda elok.," jelas beliau ketika menyampaikan ceramah di hadapan kira-kira tiga ratus orang rakyat di Felda Tenang malam tadi.

Badrul menegaskan kawasan yang dipimpin Pakatan Rakyat kini terhindar dari sebarang masalah pembangunan justeru katanya bukan alasan pengundi Melayu untuk menolak PAS di DUN Tenang.


4 comments:

 1. Anonymous2:57 PM

  Apa yang tidak hirau rakyat Johor? PM dah umumkan peruntukan berbilion ringgit untuk Felda. PM dan beri rumah PPRT kepada orang asli, PM dah bagi duit kepada sekolah Cina di Johor. Apa yang tak hirau lagi?

  Sekurang-kurangnya, PM dan BN terus bagi bantuan kepada yang memerlukan. Bukan seperti Pakatan, hanya menabur janji untuk membantu rakyat, tapi habuk pun tadak.

  Lihat saja di Penang, Melayu dan mula terpinggir. Di Kelantan, masih seperti belum maju, ramai orang Kelantan keluar cari rezki di negeri lain. Di Perak dan Selangor, PR sampai derhaka kepada Sultan.

  Itu sajalah pencapaian PR setakat ini.

  ReplyDelete
 2. Anonymous5:15 AM

  "Lihat saja di Penang.....Melayu dah mula terpinggir"
  Anonymous....hang lupa sejarah? bebal? Sapa perintah Penang berpuloh tahun lamanaya?

  "Di Perak dan Selangor, PR derhaka pada Sultan"
  Anonymous......bapak punya bebal hang....dah lupa sapa yang ambik kuasa Raja dan Sultan?

  ReplyDelete
 3. Anyway, ucapan bertenaga CB dlm video ini layak mendapat standing ovasion dari semua anak muda! Syabas CB!

  ReplyDelete
 4. ano 2:57pm. otak kamu dah berkarat dek daki umno. jgn beri komen jika tak di selidiki dahulu, komen kamu hanya menunjukkan keBODOHan kamu.

  ReplyDelete