Thursday, December 30, 2010

Najib dan Anwar harus bersatu sambut wira negara demi masa depan anak muda

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) dengan ini menyertai seluruh rakyat Malaysia melahirkan rasa bersyukur juga setinggi bangga serta Tahniah kepada skuad bolasepak negara.

Kemenangan ini dilihat mampu menjadikan lonjakan kepada kemajuan sukan khususnya bolasepak negara. Ia juga harus diambil kesempatan bagi mengarahkan perhatian yang lebih anak muda negara kepada kegiatan yang berfaedah seperti sukan. Penglibatan anak muda dalam sukan juga mampu memjadikan kelompok ini menjadi lebih produktif serta menjauhi gejala negatif.

Jesteru ini kita semua harus bersama berusaha menjadikan pemain-pemain skuad Harimau Malaya ini sebagai ikon dikenali kelompok muda agar ia menjadi contoh kesungguhan mereka.

Sebagai pemulaan SAMM menggesa satu himpunan sambutan wira negara harus

di adakan di lapangan terbang. SAMM sendiri akan bersama menggerakkan anak muda untuk bersama ke arah itu. SAMM juga menggesa himpunan sambutan wira itu juga diadakan di seluruh negara.

Cuma dalam perkara ini demi menjayakan matlamat besar maka saya nasihatkan diri saya dan semua, himpunan-himpunan ini perlu menjauhi imej perbezaan tetapi perlu melibatkan semua. Adalah bagus kalau Najib selaku PM dan Anwar selaku Ketua Pembangkang turut terlibat agar ia mampu memnaji momento hebat penyatuan negara.

7 comments:

 1. Anonymous1:20 PM

  ok jugak tu....ketepikan politik kan

  ReplyDelete
 2. Setuju 100%
  Kalau boleh seluruh Menteri Kabinet dan semua Menteri Pembakang turun menyambut kepulangan WIRA MUDA Malaysia.
  Itupun kalau mereka ada jiwa PATRIOTIKlah...

  ReplyDelete
 3. perkara sgt2 mustahil kerana jelas merugikan Anwar & PR....

  ReplyDelete
 4. 1000 % x setuju sekongkol dengan umno@apco punya geng ! Selagi ada bulan & bintang jgn caya malaun tu semua ,lagi bahaya dari ular atau naga !
  Lwn sampai mati parti apco !
  Patriotik pa ? Petrol ... taik ada la hahaha !

  ReplyDelete
 5. KALU SEKONGKOL DGN PARTI APCO PATRIOTIK JADI TAIK !

  ReplyDelete