Saturday, September 25, 2010

Membudayakan politik baru. 23.9 Azmin 26.9 Zaid di Rembau

Banyak terjemahan terhadap istilah politik baru tetapi dalam konteks pemilihan KEADILAN anggota harus memilih bukan berdasar sentimen atau kem tertentu. Pemilihan seharusnya bersandarkan kepada nilai,idea dan rekod pemimpin tersebut. Gerak kerja memperkasa parti dan pembedayaan anggota seterusnya rakyat harus diutamakan juga.

Sehubungan dengan itu maka KEADILAN Rembau telah mengambil langkah menjemput beberapa calon yang bakal bertanding di peringkat pusat untuk bertemu anggota bagi menerangkan misi dan visi mereka.

23 September 2010 yang lepas telah dijadualkan YB Azmin, YB Zuraidah, YB Fuziah dan beberapa calon pimpinan pusat yang lain untuk hadir satu majlis dialog yang diadakan di rumah Pn Aisahah, Naib Ketua Cabang Rembau. Selain dari cabang Rembau ehadiran dari Cabang Teluk Kemang, Cabang Rasah, Cabang Kuala Pilah, Cabang Jelebu dan Tampin. Namun atas alasan tak sempat YB Azmin dan YB Zuraidah cuma dapat terus ke program ceramah umum di Felda Sendayan, hanya YB Fuziah dan bbrp calon MPP yang kebanyakan wanita hadir di majlis dialog tersebut. Dibentangkan gagasan hala tuju mereka bagi penilaian anggota. Walaupun YB Azmin tidak hadir ke majlis dialog namun kehadiran beliau di ceramah umum anjuran keADILan Rembau amat dihargai dan beliau dilihat berjiwa besar walaupun Rembau mencalonkan Datuk Zaid tetapi beliau tetap hadir.

26 September ini pula Datuk Zaid Ibrahim akan hadir. Semua dijemput.

Semua dijemput ke Rumah Terbuka Eidulfitri KEADILAN Rembau (DUN Kota)
brsama Datuk Zaid Ibrahim dll
26 Sept, 8.30 mlm
Rumah Yusof Tapa (Timb. Ketua keADILan Rembau),
Kg Batu, Kota, Rembau.
pertanyaan sila hubungi 0123696474 - sebarkan

No comments:

Post a Comment