Wednesday, October 04, 2017

Khairuddin panik dan lapor polis untuk bina persepsi dia bersih

26 Sept saya telah umumkan akan membuat laporan SPRM pada 27 Sept jam 2 petang di Pejabat SPRM Selangor di Shah Alam. Namun pengumuman saya ini telah disambut panik oleh Khairuddin Abu Hassan. Saya dimaklumkan oleh beberapa teman media yang menghantar semula masej Khairuddin yang penuh maki hamun, paling lucu dia mencabar saya membuat laporan rasmi kepada mana - mana agensi berkenaan atau dia akan mengheretsaya ke mahkamah. Apa yang lucunya saya telahpun umumkan akan ke SPRM siap dengan tarikh dan waktu namun kerana panik dia cabar saya untuk buat laporan.
Namun memikirkan watak yang sama pernah terkait dalam menghasilkan buku fitnah 50 Dalil yang menjatuhkan Anwar Ibrahim pada 1997/1998 yang mana kemudian beberapa tahun lalu watak sama juga yang kononya mengaku dia keluarga Anwar dan sangat rapat serta menyanjungi Anwar. Maka saya hanya tersenyum dan beri tahu kepada teman - teman media bahawa respon tersebut hanya menunjukkan Khairuddin panik.
Kemudian hari ini saya dimaklumkan juga oleh teman media bahawa Khairuddin telah membuat laporan polis mengatakan saya fitnah dia. Saya naikkan keratan laporan polisnya yang tertulis dia tidak terlibat atau kena mengenai dengan isu tanah terbabit.
Sekali lagi saya senyum dan menyifatkan dia panik. Tindakan dia membuat laporan polis hanya tujuan menyelewengkan persepsi bahawa dia bersih. Di bawah ini saya juga sertakan dua keping surat rasmi syarikat yang terbabit dengan tanah tersebut dengan tandatangan Khairuddin selaku Pengarah di kedua dua syarikat terbabit iaitu Mujur Zaman Sdn Bhd & LBCN Development Sdn Bhd. Nah ini nak cakap tidak ada kena mengena langsung ?
Isu tanah ini jelas... sejak tahun 1999 syarikat perolehi tanah tersebut ada dari kerajaan terus ada yang diperolehi dari peneroka atau pemilik tanah... tanah ini kononya untuk dimajukan sebagai sebuah bandar baru yang maju. tahun 2009 Khalid Ibrahim selaku MB teliti isu tanah ini bukan shaja melanggar syarat guna tanah tetapi turut memangsakan pembeli malah ramai pemilik tanah tidak diselesaikan pembayaran. Syarikat juga berhutang premium tanah berpuluh juta dengan kerajaan negeri sekian lama.
Khalid telah keluarkan notis menarik semula tanah bagi tujuan menjaga kepentingan pembeli dan tuan tanah yang tertipu. Syarikat tidak puas hati telah membawa kes ini bagi menghalang tanah ditarik oleh kerajaan negeri. Di Mahkamah Tinggi keputusanya menyebelahi Kerajaan Negeri, begitu juga di Mahkamah Rayuan. Ini kerana tindakan Khalid berasaskan kanun tanah negara.
Kemudian apabila di peringkat Mahakamah persekutuan yang mana semua pengamal undang undang yang meneliti kes ini pasti mengatakan keputusan pasti berpihak kepada kerajaan negeri malangnya ketika itu juga MB bertukar tangan.
Berlaku penghakiman persetujuan maknanya tiada perbicaraan, settle out of cout. Diyakini berlaku rundingan 'sulit' menyebabkan kerajaan negeri bersetuju menyerah kalah dengan menyerahkan tanah tersebut kepada syarikat tersebut. sebaik selepas itu syarikat itu pula menjual tanah tersebut kepada syarikat pemaju gergasi dengan Ecowolrd umumkan nilai RM1.181 billion.
Dalam keadaan kerajaan negeri boleh menang dan majukan sendiri tanah tersebut secara kerjasama dengan mana - mana pelabur besar mengapa tiba - tiba Azmin menyerah kalah (dalam keadaan menang). Apa rundinganya ? Berapa nilai kick back ? atau Azmin begitu bodoh dan lemah diperdaya pemodal besar serta gagal mempertahankan hak rakyat Selangor ?
Ingat Selangor bumi kaya raya, kamu bagi 3 pada rakyat tapi senyap senyap kamu ambil 7... itu tetap korup !!!
Buat Khairuddin jangan laju sangat nanti kena AES... kes ini baru mula dedah.. sabar banyak bukti lain lagi... Minggu depan kita dedah lagi ya... che'GuBard hantar laporan SPRM itu bukan kosong tetapi dengan 70 mukasurat dokumen bukti berkaitan. Kongsi sikit dibawah ini dua syarikat terlibat Mujur Zaman dan LBCN... dua dua Khairuddin tandatangan sendiri selaku Pengarah.


1 comment:

  1. Anonymous10:05 PM

    Azmin ni anak didik Mahathir.perangai Dan sikap TAMAK tak lari dari Kepala Hotak dia.lebih kurang dah jadi mcm Jib-on jugak

    ReplyDelete