Wednesday, February 27, 2013

Tonton bagaimana orang cina menolak ucapan perkauman pemimpin Mca - Bn

Catatan Umum

27 Febuari 2013Lihat video di atas rakaman sambutan Chap Goh Meh yang dirakam oleh salah seorang peserta di Melaka. Kelihatan YB Ng Yen Yen berucap selaku Naib Presiden parti extreme perkauman Cina dan merangkap Menteri Pelancongan.

Inilah cara Bn yang mewarisi tradisi pecah perintah yang diwarisi dari penjajah bekerja, depan khalayak berbeza pasti masejnya berbeza. Mca contohnya dengan khalayak orang cina akan bercakap cina dengan masej yang cukup berbau perkauman. Jika anda merasakan ini ucapan yang cukup perkauman ketahuilah ini antara ucapan yang paling ringan masej perkaumanya, selalunya ia lebih tajam.

Umno depan khalayak Melayu akan mempertikaikan biasiswa atau bantuan kepada pelajar bukan Melayu, kes penternakan Babi di Kedah dan seumpamanya namun Mca atau Mic termasuk Gerakan depan khalayak bukan Melayu akan menyemarak api perkauman dengan menuntut itu dan ini.

Ini amat berbeza dengan Pakatan Rakyat yang membawa masej jelas 'keadilan untuk semua', tidak ada orang mempertikaikan hak bumiputera namun bumiputera akan lebih dihormati jika hak semua kaum terpelihara berasaskan keadilan untuk semua.

Namun Mca atau Bn itu sendiri lupa, ini bukan zaman anak kecil main api, sebaliknya anak kecil bermain I Pad sekarang ini. Maklumat dihujung jari majoriti sudah membuka mata. Dilihat jelas dalam video bagaimana Naib Presiden Mca itu terpaksa terjerit - jerit sendirian "yes..yes...yes" bila setiap kali, orang ramai menjerit "no...no...no..".

Tahniah kepada kaum cina Malaysia yang secara berdepan menolak ucapan berbau perkauman tersebut. SAMM mencabar Umno memberikan respon terhadap ucapan ini. SAMM mengajak semua rakyat meneliti ucapan ini dan menolak politik perkauman sempit Bn ini.

Percaya dan yakinlah tanpa Bn, Malaysia akan lebih berdaya saing.

Sekian

che'GuBard
SAMM

No comments:

Post a Comment