Wednesday, May 23, 2012

23, 24, 25 Mei - Merdeka Rakyat Johor !! Sebarkan!!

Pra 'Merdeka Rakyat' Negeri Johor pada 23 dan 24 Mei 2012, sebelum kemuncak Merdeka Rakyat Johor pada 25 Mei 2012;

Istimewa: Tayangan Video BERSIH 3.0 - "MERDEKA RAKYAT"

Dapatkan DVD 45minit dokumentari ringkas terbitan SAMM dengan harga rakyat...MALAM KEMUNCAK MERDEKA RAKYAT 

Tarikh 28 April sempena himpunan rakyat BERSIH 3.0 yang merupakan himpunan terbesar rakyat yang pernah berlaku dalam tanah air ini wajar di kenang sebagai himpunan MERDEKA RAKYAT.

Rakyat dari perbagai latar bangkit dengan berani menuntut hak warga. Ia satu gelombang kesedaran rakyat. Namun ia difitnah dgn perbagai tohmahan.

Maka jelajah MERDEKA RAKYAT telah diadakan bagi membawa semangat gelombang kesedaran hak warga ke seluruh pelusuk tanah air. Rakyat harus bangkit berani menuntut hak masing - masing. Bangkit dari ketakutan dan ugutan regim.

Bermula di Gombak kemudian ke stadium 3K Kelana Jaya. Datuk Seri Anwar tampil bersama pimpinan Pakatan Rakyat dengan imej yang berbeza. Bantuan teknologi alat pandang dengar digunakan secara maksima bagi menampilkan bukti bergambar mahupun video dokumen atau peristiwa bagi membuktikan apa yang diperkatakan menjadi identiti program ini selain penampilan pentas yang cukup berbeza.

Tayangan Video BERSIH menjadi sajian wajib pemulaan yang mengumpulkan rakaman amatur yang mampu memberikan kesedaran apa yang sebenarnya berlaku.

Terakhir 18 Mei lepas walaupun diberi masa 5hari untuk persiapan dan mobilisasi, program Jelajah MERDEKA RAKYAT telah menggemparkan pekan kecil utara Perak. Hampir 10ribu rakyat dari perbagai latar telah sama bersemangat menghadiri program ini di Pekan Tanjong Piandang, Parit Buntar.

Destinasi seterusnya ialah :
Pidato Perdana bersama DS Anwar Ibrahim & pimpinan PR
Pelancaran MERDEKA RAKYAT peringkat Johor

Tarikh & Masa: 25Mei, 8.45malam,
Lokasi: Jalan Betik 1, Kota Masai (Depan Pejabat Keadilan Pasir Gudang)
(pertanyaan 0197080692) - sebar

Lokasi ini dipilih bagi sama mengangkat isu rakyat khususnya yang berkaitan projek pembangunan terbaru yang jelas tidak mendengar suara rakyat.

Semua diminta sama membantu hebahan ini dan hadir beramai - ramai bagi bersama membangkitkan dan membawa gelombang MERDEKA RAKYAT ke negeri paling selatan ini.

Sekian


Seketeriat Jelajah Merdeka Rakyat

2 comments:

  1. Teruskan perjuangan cikgu

    ReplyDelete
  2. Anonymous10:23 AM

    Kalau dia tak teruskan , dia nak beri anak dia makan apa!!! kan selama ni dia ni ambil upah jual fitnah!

    ReplyDelete