Tuesday, December 16, 2008

Rayuan : Kembali ke sekolah & permainan lama senyuman bermakna


Dalam keadaan kita memilih antara beg biru atau beg hitam.....antara kasut Bata atau kasut canggih ...itu suasana yang selalu kita lihat anak - anak kita...atau anak kenalan kita yang diketahui .....persoalan yang sering timbul hanya memilih jenama atau warna pakaian atau peralatan untuk kembali ke sekolah.
Namun pada masa yang sama terlalu ramai sebenarnya yang terpaksa memilih untuk menggunakan beg plastik ke sekolah, menjahit kasut dan pakaian lama untuk melangkah semula ke alam persekolahan. Malah ada yang masih berkongsi kegusaran ibu bapa atau bagi yang yatim mungkin nenek mereka untuk bagaimana hendak membayar Yuran ketika sekoilah dibuka nanti.........

Permainan lama kadang kala menyemakkan... lontarkan sahaja ke dalam stor atau mungkin ada yang dibuang begitu sahaja.
Yakinlah setiap permainan yang kita atau anak kita sudah bosan dan buang sahaja tetapi mungkin boleh membawa senyuman kepada wajah anak - anak miskin dan yatim yang sudah lama tidak tersenyum atau bayangkan gelak tawa mereka apabila mendapat permainan terpakai anda kerana selama ini mereka hanya bermain periuk lama di dapur mereka.

Menyedari dan menginsafi perkara ini keADILan Rembau melancarkan dua kempen
 • Rayuan : Bantu mereka kembali ke sekolah dengan senyuman

Para dermawan boleh menyumbangkan buku, peralatan sekolah, buku, pakaian sekolah terpakai (yang masih elok) ataupun menyatakan kesanggupan untuk menaja yuran sekolah. Semua sumbangan ini akan disalurkan kepada anak - anak yatim dan miskin dalam Parlimen Rembau dan jika ada lebihan akan dikongsi dengan mereka yang kurang bernasib baik di tempat - tempat lain. Jika penyumbang berminat boleh turun sampaikan sendiri atau wakilkan kepada kami.

 • Permainan lama , senyuman bermakna

Kumpulkan segala permainan lama anda yang masih elok untuk kami kumpulkan dan sampaikan kepada anak-anak yatim dan miskin.

Cara sumbangan

Sumbangan barangan boleh di bungkus dalam kotak atau plastik dengan di labelkan "Sumbangan anak yatim/miskin keADILan Rembau" dan boleh dihantar di pusat pungutan kami seperti di bawah

 • Ibu Pejabat Parti Keadilan Rakyat
  A-1-09, Merchant Square, Jalan Tropicana Selatan 1
  47410 Petaling Jaya
  Malaysia ...........Sila rujuk peta ke Ibupejabat
 • Parti KeADILan Rakyat Negeri Sembilan, 433, Tingkat 2,Jalan Tuanku Antah, 70100Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus.
 • Pusat Khidmat Rakyat keADILan Rembau, Taman Seri Rembau (atas mini Market Jalil), Rembau
 • atau hubungi Azizi 0123696474 untuk koordinasi sumbangan.

1 comment:

 1. Anonymous5:53 PM

  terima kasih kerana membantu...cikgu dan kawan kawan umpama lilin membakar diri menerangi masyarakat

  ReplyDelete