Friday, March 10, 2006

GAMBAR KEM KEPIMPINAN ANGKATAN MUDA JOHOR

Antara gambar yang sempat dirakamkan ketika che'GuBard mengendalikan Kem Kepimpinan Angkatan Muda Johor, 25-26 Febuari 2006 di Sedili, Johor.
pic 1 : menerangkan kepada Nurin mengenai
perjalanan kem
Sepanjang mengendalikan kem dua hari ini che'Gubard banyak dibantu oleh Yusof (Ketua Angkatan Muda Melaka), Paklang (selaku Kem Komandan) dan sudah tentu Era. Shamsul Iskandar juga datang untuk sesi malam.
Pic 2 : Yusof dan Era sedang meengemaskini modul dan bahan latihan sebelum pendaftaran. (banyaknya laptop Angkatan Muda Johor guna)
Kem ini diadakan secara ala kadar dari segi persiapan logistiknya. Biasalah kewangan yang terlalu menghimpit seingat che'GuBard seorang peserta membayar RM 25 untuk menyertai kem ini.
Pic 3 : sesi pengenalan bawah khemah 'perang' jerk. (masa awal tak berapa ramai lagi sebab pagi sabtu ramai kerja.

Pic 4 : Kol. (B) Mislan (kiri) sempat berkongsi pengalaman ketika menjadi tentera dan terlibat dalam operasi di luar negara. Beliau juga berkongsi pandangan mengenai politik dalam negara. Paklang (baju merah) kem Komandan yang memastikan disiplin kem dipatuhi sepanjang kem.
Pic 5 (kiri) : che'Gubard mengajar yang lain kena dengar heeee....
Pic 6 (kanan) : tapi che'GuBard tahu ada yang pura - pura dengar yang itu namanya Najib maybe malam sibuk bantu persiapan kem kut.pic 7 : sesi makan kelihatan Dr. Zaliha (Pengerusi Perhubungan Johor) yang memang best dan sporting ! che'GuBard kenal Dr. Z nie kali pertama pun di tempat yang sama pada tahun 2002, masih ingat dia minim air perigi masin.
Pic 8 : heee.....inilah satu kelemahan che'GuBard ...bab makan tak leh control mesti kena makan banyak.......
pic 9 : yang makan kat tengah macam pengerusi mesyuarat tu namanya Din (Ketua Angkatan Muda JB) ramai yang mengeluh tak boleh handle Din) tapi sebenarnya Din best sempoi dan sporting cuma gila - gila remaja dia tu buat orang takleh tahan kut......

Pic 10 : Dua org yang pakai baju merah nie peserta yang datang dari Melaka (ikut Yusof). Ajk Angkatan Muda Bahagian Masjid Tanah. Hidayah (kiri) nie ler jadi bunga penyeri sepanjang kem.

Pic 11 : antara cubaan mengurat Hidayah yang berjaya che'GuBard rakamkan sendiri ...kantoi..

Pic 12 : sesi LDK kumpulan Rosli sibuk berbincang bawah pokok


Pic 13 : Ketua Kumpulan nie abg. Khalid, dia nie unik sikit suka pakai seluar kotak, tapi dia baik hati. che'GuBard balik pun dia hantar sampai stesen Bas dan tunggu sampai bas jalan malam tu.

Pic 14 : sepanjang kem kami dipantau oleh Polis Cawangan Khas. Apalah diorang nie nak mengabiskan duit negara bayar elaun kerja luar dan suruh pegawai SB buat kerja takda faedah. Sebelah itu pic antara yang memantau kami (Pajero SB)

Pic 15 : hanya ini sahaja pic yang boleh dikongsi di sini...pic semasa sesi latihan tak boleh le sebab ini latihan dalaman parti heeee......tahniah kepada semua yang berjaya menamatkan kursus ada 25 orang peserta yang daftar masuk tapi ini sahaja yang berjaya menamatkan kursus ini.

No comments:

Post a Comment